miercuri, 16 ianuarie 2008

Unirea face Puterea

Ca un partid serios ce suntem, am respectat milimetric promisiunea publica (facuta in decembrie) privind clarificarea tuturor deciziilor interne (lideri organizatie, candidat primarie) pana la 15 ianuarie.
Ieri dupa-amiaza am transmis presei locale aceste informatii, printr-un comunicat de presa pe care il redau mai jos (pentru cititorii blogului care nu au avut oportunitatea sa-l citeasca din alta sursa).
Mai este vreun partid din Iasi care sa fi lucrat atat de sistematic si profesional in pregatirea alegerilor locale 2008?
Intrebarea este retorica iar raspunsul cert - nu!
PD Iasi, iar acum PD-L, au fost permanent in avangarda, atat in Iasi, cat si in interiorul partidului, generand ritmul actiunilor.
Spre exemplu, celelalte organizatii judetene ale noastre incep acum sondajele pe municipiile resedinta de judet, in timp ce noi avem deja 4 sondaje profi, competitia interna in PD finalizata cu un an inaintea alegerilor si decizia in noul PD-L luata in 30 de zile de la fuziune.
La 3 zile dupa anuntarea publica a fuziunii contractam deja ultimul sondaj, pentru a fundamenta deciziile interne din noul partid.
Spun astea doar asa, ... pentru cei care au impresia ca unele lucruri vin din cosmos.
Alegerile locale din 2008 vor fi pentru echipa noastra momentul de rasplata pentru 4 ani de constructie (munca uneori nevazuta, a unor oameni fara multe fitze, dar cu multa dedicatie pentru proiectul partidului) si de armonie interna.

Asadar, comunicatul de presa, mai jos:

Unirea face Puterea

În urma fuziunii dintre PD şi PLD, sunt în curs de constituire noile structuri de conducere ale Partidului Democrat Liberal, la nivel local.

În paralel, având în vedere că PD şi PLD au fost singurele partide politice care şi-au desemnat oficial candidaţii pentru funcţia de Primar al Municipiului Iaşi, anterior fuziunii, am parcurs şi analizele sociologice, respectiv politice, pentru desemnarea candidatului unic la Primărie.

În echipa liderilor PD-L de la Iaşi, după analizarea sondajelor de opinie şi a conjuncturii politice locale, am decis să propunem forurilor de decizie locale şi centrale următoarele soluţii, care maximizează capacitatea electorală a partidului, pentru alegerile din acest an:

- Pentru funcţia de Primar al Municipiului Iaşi să fie susţinută candidatura domnului rector Dumitru Oprea, având în vedere bazinul său electoral maxim în municipiu.

- Pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, aleasă din 2008 pe sistem uninominal, să fie susţinută candidatura senatorului Dan Cârlan, având în vedere poziţia sa de lider în clasamentul încrederii şi satisfacţiei faţă de parlamentarii de Iaşi, potrivit sondajului de opinie, precum şi datorită activităţii preponderente pe proiecte în administraţia din judeţ, din ultimii trei ani.

- Pentru viitoarea echipă de candidaţi la Parlament, prima opţiune aparţine deputatului Petru Movilă, în raport cu intensitatea şi calitatea activităţii depuse în actualul mandat de parlamentar.

- Pentru maximizarea performanţei electorale, precum şi pentru responsabilizarea deplină a candidaţilor, aceştia vor deţine poziţiile de maximă vizibilitate publică în organizaţiile PD-L la nivelul cărora candidează uninominal pentru alegerile locale, asigurând Preşedinţia acestora:
· Dan Cârlan – Preşedinte Organizaţia Judeţeană Iaşi
· Dumitru Oprea – Preşedinte Organizaţia Municipală Iaşi

- În structurile de conducere colegiale, la nivel judeţean (BPJ) şi municipal (BPL), se păstrează componenţa stabilită potrivit Protocolului de Fuziune din 15 decembrie 2007.

Propunerile au fost înaintate conducerii centrale a Partidului Democrat Liberal, fiind aprobate în şedinţa BPN de luni, 14 ianuarie 2008.

Sâmbătă, 19 ianuarie 2008, va avea loc şedinţa reunită a birourilor permanente, judeţean şi municipal (peste 100 de colegi proveniţi din PD şi PLD) în care se vor definitiva toate structurile politice ale PD-L, la nivel judeţean, municipal şi orăşenesc.

Duminică, 20 ianuarie, în conferinţă de presă la sediul partidului, va fi prezentată întreaga echipă a liderilor politici judeţeni şi municipali ai PD-L Iaşi.

Pentru celelalte municipii şi oraşe din judeţ, în urma deciziilor luate de echipele locale, conducerea organizaţiilor va fi asigurată după cum urmează:

· Paşcani – Preşedinte Valerică Andronache (PD)
· Hârlău – Preşedinte Marius Spânu (PLD)
· Târgu Frumos – Preşedinte Vasile Afilipoaie (PD)
· Podu Iloaiei – Preşedinte Gabriel Istrate (PD)

Dovadă clară a maturităţii politice şi a spiritului de echipă, toate deciziile majore privind conducerea politică locală şi candidaturile pentru funcţiile publice de top au fost luate în deplin consens între cei implicaţi, în mai puţin de o lună de la fuziune.

Am promis public, ca termen ţintă pentru aceste decizii, 15 ianuarie 2008.
Ne-am ţinut de cuvânt.

Unirea face Puterea.

Suntem pe deplin pregătiţi să câştigăm pe toată linia, în anul electoral 2008!

Un comentariu:

Loredana Popovici - ANTON spunea...

am sentimentul ca pana sambata vor interveni si alte schimbari in structura de conducere a PD-L iar lucrurile nu se vor opri aici...