joi, 17 ianuarie 2008

Sondaje de opinie Iasi - prima parte

Multumesc Irinei Schrotter pentru clarificarile oferite cu promptitudine aseara.
Sondajul sau este binevenit, completand optim secventa septembrie - decembrie pe care o avem noi, cu o cercetare in partea finala a campaniei din noiembrie.
Asadar, putem compara datele similare din sondaje, neuitand sa privim in primul rand la tendinte, apoi la marja de eroare si, in fine, la cifrele semnificative - nu la virgule.
Cel putin aceasta este abordarea corecta a unui sondaj.
De asemenea, sa nu uitam ca noiembrie a insemnat traversarea unei campanii electorale, care a impus trenduri, a consolidat unele notorietati sau a lasat in umbra pe altele, dupa caz.
Am decis sa ofer datele din trei sondaje consecutive (iunie 2006, final de septembrie 2007 si final de decembrie 2007 cu o extensie in ianuarie 2008).
Toate datele se refera exclusiv la municipiul Iasi.

Am impartit datele in doua capitole, dat fiind ca vorbim de multe informatii, pentru a urmari mai usor in special evolutia si tendintele majore.
Azi vorbim despre partide si despre satisfactia la adresa parlamentarilor de Iasi.
Maine vom vedea evolutia increderii in personalitatile politice locale, a intentiei de vot de tur unu pentru primarie si a variantelor de tur doi.
Rog respectuos carcotasii de serviciu sa se abtina de la parade pe forum.
Astea sunt datele pe care le oferim, poate fi ceruta confirmarea CSOP, pot fi ignorate sau pot fi luate cu beneficiu de inventar.
Baietii deshtepti ar trebui sa ne multumeasca pentru cadou, astfel de analize nefiind, in nici un caz, ieftine sau gratuite.

Pentru noi, odata luate deciziile politice interne, datele raman cu valoare istorica.
Pentru altii, insa, acestea pot fi un instrument de lucru util.
Iar pentru inca altii, chiar nu mai conteaza...









3 comentarii:

Unknown spunea...

Maitre, faceti cumva sa se poata mari graficele! Nu reusesc sa vad nimic si chiar ma intereseaza!

Dan Carlan spunea...

Cu un click pe fiecare poza, se descarca jpgul.
La mine functioneaza.

mama omida spunea...

bre,nene Carlan,lasa-l in fasole de sondaj ca-i facut cu acordeonu bre.Da de cand ti vezi mantali in primu tur? sh k ci? k bagator de sama?dako pui pe pretena ta Hodea(apropo nu-i frumos sa nu-i raspunzi la telefon,c-a lasat un partid pi promisiuni desarte)sa candideze in turu unu in locu lu mantali are primu loc garantat...mantali chiar nu ai realizat ca esti pi dinafara cu politica,da mai grav e ci faci bre dupa alegeri ca nici scoala n-ai...tare nasol itit esa la mine la carti