luni, 7 ianuarie 2008

Hai sa vedem ce facem cu fasolea

Razboiul fasolelor are doua tendinte contradictorii.
Pe de o parte, presiunea publica pe care am creat-o, prin programul anuntat de noi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, a determinat Primaria sa iasa din indiferenta.
Este clar pentru oricine ca Nichita s-a speriat si a incropit rapid un program cat mai incarcat pentru 24 ianuarie.
Punct mare castigat, in conditiile in care, inca din 2 decembrie, noi am anuntat ca dorim sa impunem o alta anvergura a celor doua sarbatori majore pentru ieseni (1 Decembrie si 24 Ianuarie).
Pe de alta parte, tot nacazul lui Nichita s-a canalizat spre fasole.
Dintr-o traditie populara simpatica, fasolea noastra cu costita (sau cu ciolan, sau cu carnati, nici nu conteaza) a fost demonizata de Primar: atentat la sanatate, blasfemie pentru Ziua Unirii, ciolan electoral, circ, etc. Am uitat ceva?
Doar sursele care spun ca, in loc de Ancheta2, maestrii manipularii pregatesc vreo mie de "made in venitul minim garantat" care sa calce totul in picioare si apoi sa se planga de burta...
Hai sa vedem acum ce facem cu acest carlig pentru buna dispozitie din ziua sarbatorii.
O sa postez alaturat un sondaj si va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa facem.
Chiar nu ma duce mintea daca sa ne incontram cu disperatul sau sa lasam naibii pe anul viitor, cand Primarul PDL va face totul sa fie firesc.
In definitiv, cel mai deshtept cedeaza, dar indraznetii inving!

10 comentarii:

Andrei spunea...

De ce la intrebarea de la poll-ul din blog nu scrie: o facem la anul cu Oprea primar PD-L si scrie doar cu primar PD-L?

Pentru ca ati spus ca il sustineti pe Oprea.

Dan Carlan spunea...

Andrei, dupa ce votezi, iti spun!

Andrei spunea...

Am votat. :)

www.andreisava.eu

Dan Carlan spunea...

Just!
Mai trebuia un refresh.
Simplu, nu ma gandeam la detaliul asta.
Pur shi simplu, PDL ofera alternativa la Nichita.
Sau, daca vrei, intre "Fasolea lui Carlan" si "Oprea primar" numitorul comun este PDL!

Andrei spunea...

Cu alte cuvinte Dan Carlan nu candideaza la Primarie in 2008? :)

Geo spunea...

Pentru a nu ma mai pune sa votez sa stiti ca am facut acest lucru. Dar totusi nu credeti ca promisiunea trebuie onorata? Sau mergeti dupa principiul promisiunile sunt facute pentru a nu fi respectate?

Liviu Bratescu spunea...

Domnule senator, desi imi place stilul dumneavoastra "jucaus" de a face politica, cred ca modul in care a debutat campania, pentru ca trebuie sa recunoastem ca sintem in campanie, nu ii poate folosi decit lui Nichita.
Chiar daca problema noii incompatibilitati a primarului este reala cred ca datorita sumei ridicole pentru care acesta s-a bucurat, va fi interpretata de catre electorat doar ca un act al luptei politice si atit.
"Razboiul" fasolei dintre dumneavoastra si Gheorghe Nichita risca sa duca lupta politica in derizoriu iar la final vom constata ca si mai multi oameni sint dezamagiti de viata politica si pentru asta vor prefera sa stea acasa in ziua votului.
Sansa de a scapa de Gheorghe Nichita este legata de impunerea pe agenda publica a unor subiecte grele: licitatii, lucrari acordate prin incredintare directa, imprumturile mari pe care le-a contractat ca primar etc.

blogul lui Gabi spunea...

Primarul PD L fiind bineinteles domnia voastra, nu?

blogul lui Gabi spunea...

Primarul PD L fiind bineinteles domnia voastra, nu?

EDITORIALUL DE IASI spunea...

Nu ne lasam intimidati ! Ocupam Piata cu cazane si cu asta punnct ! Nici o alta varianta nu e demna de niste luptatori !