multumesc pentru voturile date la dilema fasolelor.
Lucrurile sunt clare, optiunile s-au polarizat intre confruntare si ratiune.
Chiar daca pentru varianta de confruntare au fost ceva mai multe voturi, in final am decis sa nu dam curs acestui circ gratuit generat de primar, prin razboiul sau declarat fasolelor.
Va invit sa cititi mai jos materialul pe care l-am transmis presei.
Don Quijote de Bahlui şi Fasolea Non-Grata
Pe 2 decembrie anul trecut, discutam cu jurnaliştii din presa locală despre tristeţea în care s-a scurs Ziua Naţională a României.
Tot atunci, aflaţi în faţa unei simbolice porţii de fasole, servită acestora aşa cum ne-au arătat, din alte oraşe, cu o zi în urmă, toate canalele naţionale de televiziune, am promis că vom începe o campanie de impunere a unei alte atmosfere de sărbătoare, în zilele de 1 Decembrie şi 24 Ianuarie.
Prin urmare, la sfârşitul lunii decembrie, ne-am apucat de treabă, pregătind pentru 24 Ianuarie un pachet de acţiuni, care să se alăture celor oficiale şi să le dea un plus de veselie, bucurie şi spirit al unităţii.
Cele trei componente ale planului nostru au fost:
1 - Spectacole cu muzică populară şi de petrecere, în Piaţa Palatului Culturii
2 - O acţiune de anvergură, cu servirea a 10.000 de porţii de fasole, plus ţuică fiartă, în cel mai deplin acord cu tradiţia ostăşească românească. Acest efort organizatoric era privit ca un antrenament pentru anul 2009, când ne propunem să marcăm în aşa fel cei 150 de ani ai Unirii Principatelor Române, încât prezenţa foarte numeroasă a ieşenilor la sărbătoare să permită înregistrarea unui record al numărului de porţii de fasole servite (probabil peste 20.000).
3 - Cea de a doua ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă pentru personalităţile ieşene, acţiune de mare prestanţă şi spirit civic, care se va ţine în acest an la Hotel Astoria.
În tot acest peisaj, fasolele cu ţuica fiartă nu erau decât un cârlig promoţional, bazat pe un pic de patriotism local şi pe un pic de curiozitate, prin care ieşenii să fie atraşi să participe în număr cât mai mare la serbarea populară, chemaţi fiind şi să contribuie, prin prezenţa şi numărul lor, la stabilirea recordului.
Ceea ce nu am luat absolut deloc în calcul, a fost micimea şi disperarea unui primar aflat în cădere liberă de popularitate.
Disperarea electorală a domnului Nichita a determinat inventarea de urgenţă a unui program de manifestări publice mult mai încărcat decât în alţi ani.
Acest câştig este o primă realizare a campaniei noastre, primarul fiind obligat de conjunctură să se pună în mişcare. Ar fi un nonsens să intrăm într-o competiţie pe acest palier, asfel încât lăsăm spectacolele în sarcina municipalităţii.
Micimea politică a domnului Nichita, pe fondul aceleiaşi disperări electorale, l-a transformat pe primar într-un veritabil Don Quijote de Bahlui, pornit în luptă necruţătoare împotriva fasolelor cu cârnaţi.
Alături de al său credincios Sancho Panza de serviciu, don Quijote a declarat fasolea non grata şi a început campania de promovare a acestui fals război.
Este un fals război, pentru că noi nu avem în vedere, în nici un caz, să ne încontrăm cu domniile lor pe tema fasolelor.
Este un fals război pentru că adversarul real al domnului Nichita nu este fasolea cu cârnaţi, ci chiar incompetenţa domniei sale, generatoare de nemulţumire şi pierdere de capital electoral.
La capătul acestui război de legendă, don Quijote nu va fi răpus de fantoma fasolei cu cârnaţi, ci va cădea de pe cal, în amuzamentul general, înfipt în propria suliţă electorală, sufocat de scandalurile financiare generate în cei patru ani.
Prin urmare, decizia noastră este foarte simplă: dacă micul primar de Iaşi a ajuns să împartă ieşenii în două categorii şi să le interzică să fie împreună, de frica unui cazan cu fasole, spectacolul se încheie aici!
Acţiunea celor 10.000 de porţii cu fasole, ca antrenament pentru 2009, nu va mai avea loc, pentru că 24 Ianuarie este o zi a Unirii şi nu o zi a contrelor prosteşti.
În 24 Ianuarie 2009, cu autorizarea şi susţinerea primarului PD-L, Dumitru Oprea, vom ataca direct recordul celor 20.000 de ieşeni care, prezenţi la serbarea populară, vor gusta şi din fasolea ostăşească tradiţională.
În acest an, vom pune toată străduinţa noastră în organizarea Galei Premiilor de Excelenţă pentru personalităţile ieşene, în seara de 23 ianuarie.
Vom contribui prin aceasta la unitatea comunităţii locale în jurul personalităţilor sale marcante, care ne-au onorat cu realizările lor în 2007.
Vom participa, de asemenea, la toate manifestările sărbătoreşti din Ziua Unirii, indiferent cine le va organiza, simţindu-ne astfel aparţinători comunităţii locale, în diversitatea dar şi în unitatea sa.
Şi apoi, fireşte, vom face curăţenia cuvenită la primărie, trimiţându-l în istorie pe Don Quijote, cu al său Sancho Panza cu tot.
5 comentarii:
Chiar nu avea sens tot circul asta, pentru ca radea toata tara de Iasi. E decizia cea mai corecta, chiar daca poporul voia altceva...
Domnule senator,ati luat o decizie pragmatica si inteleapta.Sunt sigur ca alegatorii nostri din Iasi vor intelege motivatia din spatele acestei renuntari strategice.Deoarece din fire sunt mai rautacios,nu pot sa nu observ ca spre deosebire de comunicatul remis presei,formularea "cu autorizarea şi susţinerea primarului PD-L, Dumitru Oprea" nu apare cu litere ingrosate pe blogul Dumneavoastra.Sa inteleg ca formularea sus-mentionata reprezinta un aspect marginal in discursul politic al PDL Iasi?Daca nu as fi un student portocaliu,as zice ca vi s-a fortat mana...
Cu toata stima.
:) Cred ca Dan Carlan are alte planuri cu privire la Primaria Iasi.
Inca ceva. Cred ca faza spectacolele, fasolea si alte chestii de genul sunt mai mult decat expirate.
Cum sa votez un partid care da fasole prin oras? Si 1 la 4 ani?
Sunt alte timpuri domnu Carlan. Vrem altceva. Trebuie sa va refaceti putin strategia.
Cred ca Nicu Pahomi are un comentariu pertinent legat de asta [http://nicupahomi.blogspot.com] Si eu cred ca ati gresit un pic nuantele, dle senator! [Dar, desigur, eu sunt dintr-un alt partid, opozant partidului dvs. :D]
Trimiteți un comentariu