miercuri, 30 iulie 2008

Cu gandul acasa

Inca de duminica, instinctul mi-a spus ca ceva ar putea sa nu fie in regula acasa, dupa ploi.
Am oprit serialul, in ideea ca materialele foto si video le voi putea posta oricand, mai tarziu, fara riscul de a le suprapune cu necazuri mult prea grave ale celor de acasa.
Din pacate, situatia este grava si in judetul nostru.
De unde eram pregatiti pentru o actiune de solidarizare cu sinistratii din alte judete, iata ca acum ne vom ocupa, cu toate fortele, de Rachiteni, Trifesti si celelalte locuri aflate in plina criza.
Ne-am inteles de la distanta, cu totii, care de pe unde suntem, si echipa PDL intra direct in actiune la Iasi.
In cateva ore, colegii de la Iasi vor comunica presei, pentru publicul larg, modul de organizare a actiunilor de sprijinire a celor evacuati.
Le multumesc tuturor colegilor care sunt, ca de obicei, la datorie.
Personal, primul lucru pe care l-am facut este sa donez acestei campanii indemnizatia de senator pe o luna (mai precis 50 milioane vechi), ca o prima rezerva pentru necesitatile urgente, pina incep sa se stranga masiv ajutoarele.
Gandurile noastre se indreapta spre comuna Trifesti, acolo unde o tanara echipa de conducere (primar-viceprimar, ambii PDL, la primul mandat) are deja, dupa nici doua luni de la alegere, un test extraordinar de greu.
Sa dea Dumnezeu ca viiturile de dupa-amiaza sa nu inunde satele si sa ramanem doar cu disconfortul evacuarii preventive.
Tinem aproape!

3 comentarii:

Ioana Tihulca spunea...

http://ioanapucca.blogspot.com/

George spunea...

Stimate Domnule Senator,

As dori sa stiu cand va intra in vigoare legea care anuleaza ordonanta 50 in legatura cu taxa de poluare, sau a fost doar un praf electoral.

George.

Dan Carlan spunea...

Legea a fost adoptata in Senat, acum trei saptamani.
Camera decizionala este Camera Deputatilor, unde ar trebui dezbatuta si adoptata definitiv in 30 de zile, fiind vorba despre o ordonanta de urgenta.
Aceasta inseamna ca legea ar trebui adoptata pina la alegeri, astfel incat sa includa fondurile pentru restituirea taxei in bugetul pe 2009.
Ramane de vazut ce va face Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, in incercarea de a tine legea la sertar cat mai mult.
N-ar fi prima data...