luni, 23 februarie 2009

D' ale web-ului

Am primit o critica aspra, pe un comentariu, pentru ca am scris Shengen in loc de Schengen.
Imi torn cuvenita cenusa in cap, recunosc cinstit ca micuta localitate luxemburgheza (sau ... luxembourgheza?) asa se scrie la dumneaei acasa si ma rog la Dumnezeu sa nu moara cineva din greseala mea.
Numai ca, in lumea larga, ambele forme sunt in mod egal acceptate si uzitate.
Dati va rog un Google, in web, si ... ce gasiti?!?
Forma gresita are 4.350.001 rezultate iar forma corecta ... 4.180.000!
Filologii ar putea sa ne spuna cum se cheama chestia aia cand o forma neconforma se impune in uz, in dauna formei conforme a cuvantului...

3 comentarii:

Paul spunea...

Nu stiu, domnule Secretar de Stat, vorba lui Valy Greavu, eu doar ma ocup de mizerii impreuna cu prietenii din PNL.
Uram pe aceasta cale cat mai multe succesuri lui Mitica Razgandica.
Raspuns: simplificarea limbii/abateri tolerate/dinamica limbii

florin spunea...

Eu am platit taxa triplata in 10 decembrie 2008(dupa cum stiti s-a dat ordonanta 208/2008 care a fost valabila 2 zile dupa care s-a scos si pentru 3 zile oamenii au platit la valoarea veche si apoi pe 15 decembrie a intrat in vigoare taxa triplata.Desi suntem putini care au platit triplu in cele 2 zile(ex.2 persoane la circa financiara de care apartin-Campulung Moldovenesc)va rog sa nu uitati de noi cand elaborati normele metodologice pentru restituirea diferentei de taxa.Va rog sa-mi raspundeti daca ne-ati luat in considerare pt.ca am vazut ca se restituie dif.de taxa pt.auto inmatriculate dupa 15.12.2008(eu am inmatriculat-o pe 11.12.2008 pltatind taxa tripla).

garzanti spunea...

Aici vreau sa va sustin, vei care va critica pentru faptul ca ati o eroare de ortografie sa se uite mai intai la alti politicieni si apoi sa vb. Dvs va puneti singur aceste posturi, cand aveti ocazia si timpul necesar si banuiesc ca sunteti mereu pe fuga, si e firesc sa apara mici greseli. Alti politicieni la care ma refeream nu isi posteaza singuri mesajele ci au un staff care administreaza blogul, denaturand astfel idea de blog dupa parerea mea.