vineri, 20 februarie 2009

Regretabil

In aceasta seara, intr-o emisiune - dezbatere a unui post de televiziune local, domnul deputat Cristian Adomnitei a savarsit (telefonic) o minciuna rusinoasa.
Discutia era despre amendamentul Fenechiu la buget (acel amendament demagogic privitor la aeroportul Iasi, amendament care nu putea fi adoptat macar pentru ca era fundamental nelegal, amestecand Bugetul de Stat cu Fondul pentru Dezvoltare).
Distinsul mincinos liberal a afirmat in emisiune cum ca, in timp ce parlamentarii PNL si PSD sustineau in picioare amendamentul, parlamentarii PD-L nu s-au implicat, nu au sustinut cauza aeroportului Iasi si nu au fost alaturi de ceilalti.
Oricine poate accesa pe internet inregistrarea sau stenograma dezbaterilor din Parlament.
Se poate astfel usor constata nedreptatea facuta parlamentarilor PD-L, care au luat cuvantul la microfon (senatorul Dumitru Oprea si deputatul Daniel Oajdea) sustinand pe fata amendamentul lui Fenechiu, din solidaritate locala. De asemenea, toti, dar absolut toti parlamentarii PD-L de Iasi, au votat pentru acest amendament.
Fireste, este de discutat cat rost avea sa se voteze acest amendament, calificat in aceeasi emisiune drept "de neaprobat" chiar de catre colegul deputat Nicusor Paduraru. Important este ca, in planul semnalului politic si al solidaritatii de Iasi, pedelistii au fost excesiv de corecti, in timp ce liberalii sunt excesiv de ... asa cum stim.
Mai este un aspect, la fel de regretabil.
Vazand ca toti cei care au cuvantat in emisiune se scarpinau in cap cu privire la "ce o fi Facilitatea Shengen si cum functioneaza", am incercat sa intru in direct cu o binecuvenita explicare a acestui instrument de finantare europeana.
Am fost refuzat politicos dar ferm, astfel incat si rusinoasa interventie a domnului Adomnitei a ramas fara cuvenita corectie.
O fac aici, macar pentru cei mai fideli dintre vizitatorii blogului meu.
Desi totul ramane, pana la urma, macar regretabil...

2 comentarii:

garzanti spunea...

Se referea la Marius Spanu si Nicusor Paduraru, care au avut un comportament cel putin ciudat. Asteptam de la dvs Facilitatea Schengen sa ne lamuriti...

E total incorect daca vi s-a refuzat interventia...

civic spunea...

Schengen, d-le Carlan!
Schengen-asa se scrie corect.
Daca va intereseaza intr-adevar problema, si daca va si ne respectati, atunci va rog sa respectati grafia corecta!
Altfel am putea crede ca este iarasi una din manevrele "iscusite" de creare de imagine -falsa, de altfel- cu care politicienii ne-au obisnuit in ultima perioada...