Este admirabila straduinta de a dovedi, cu orice pret, ca ratza-mpunge.
Persist in greseala, facand trimitere la lege si fapte certe, dar rapind astfel carcotasilor sansa de "a gresi din lipsa de informatii corecte", chiar si atunci cand este evidenta reaua lor credinta.
In primavara anului 2007, pe postul de subprefect, vacant inca din decembrie, nu s-a facut o numire temporara, ci s-a organizat direct concurs, in prima decada din aprilie.
De ce asa?
Pentru ca Tariceanu a taraganat lucrurile pana la scoaterea PD din guvern (1 aprilie, va amintiti?), impiedicand o numire interimara, la care PD avea dreptul sa sustina un candidat, pe locul de subprefect primit in 2005 pe algoritm politic.
Nu putem pretinde, asadar, ca ar fi existat o judecata de valoare asupra unuia sau altuia dintre cei sustinuti de PD, decat prin raportare directa la concurenti si la rezultatele acestora.
Chiar daca, la un moment dat, a fost discutia despre propunerea Tomaseschi, atunci cand se punea problema unei numiri interimare (care nu s-a mai intamplat deloc, nici la Iasi si nici la Timis, ambele foste PD), in momentul in care s-a decis declansarea directa a concursului a fost evident ca se doreste eliminarea PD din joc.
Numirea interimara nu s-a mai produs din motive exclusiv politice, PNL nedorind sa se mai complice cu unul din cei trei candidati propusi de PD, intr-o perioada in care incepuse prigoana PD.
Optiunea domnului Tomaseschi a fost sa nu se mai inscrie la un concurs despre care toate sursele spuneau ca va fi castigat de d-l Etcu (sustinut de Relu Fenechiu).
Optiunea domnului Angheluta a fost sa se inscrie la acel concurs (deschis, ca orice concurs, oricarei candidaturi) si sa se bata, chiar daca erau semne proaste.
Domnul Angheluta a obtinut 9,60 la proba scrisa si a fost depunctat la proba orala. A castigat domnul Etcu, cu cateva sutimi in fata.
Interesant este ca domnul Etcu fusese in audienta pe la mine, cu vreo doua saptamani inainte, recomandat de un fruntas din PNL, pentru a-mi cere sprijinul pentru functia de subprefect, cand inca PD nu era scos din Guvern. I-am urat senin succes la concurs, acolo unde, teoretic, nu se mai pot face recomandari politice precum la o numire interimara.
Acesta este adevarul istoric.
Aceasta este conjunctura de acum doi ani, despre care nu mai vreau sa-mi amintesc si sa vorbesc.
Povestile despre refuzul ministrului Vasile Blaga, de a contrasemna nu stiu care HG, tin de un folclor de proasta calitate, cu mult noroi la purtator.
A existat o singura Hotarare de Guvern, cea prin care s-a numit formal in functie castigatorul concursului, in aprilie.
In rest, nimic.
Un comentariu:
Baitezii astia doi, de ce isi doresc asa de mult sa fie functionari publici, din moment ce sunt deja oameni de succes pe domeniile lor?
Si apoi dvs sincer, vi se pare ca au fata de urbanisti? Nu era mai firesc sa fie urbanist un absolvent de la Arhitectura sau macar de la Constructii? Pun pariu ca nici macar nu stiu cine este Le Corbusier, sau care este cel mai proeminent arhitect pe care la dat Iasul.
Nu e vb de legalitate, e vb de moralitate aici. Ok trectul e trecut, guvernul Tariceanu PNL a fost un guvern ticalos, dar nu e cazul sa demonstrati ca aceasta guvernare e mai buna? Daca incepeti prin tertipuri oamenii va vor taxa.
Trimiteți un comentariu