vineri, 14 august 2009

Derbedei iresponsabili

Groaznicele accidente din ultimele trei zile (Loganul de la Letcani si microbuzul de la Scanteia) au socat din plin opinia publica.
Putini au observat, poate, efortul supraomenesc al echipajelor SMURD, pentru a salva ceea ce se mai putea din vietile accidentatilor.
Aveti imagini si filme pe toate site-urile.
Uitati-va cu atentie la munca gigantica a echipelor de descarcerare, a celor care taie fiare, rastoarna epavele metalice, smulg firisoare de viata dintre munti de tabla stalcita.
Imaginati-va apoi o ambulanta (salvare) clasica, cu o domnisoara doctor si o domnisoara asistenta, cu manutele firave in fata catastrofei.
Veti intelege astfel cu usurinta de ce a fost nevoie de separarea celor doua activitati medicale: asistenta medicala la domiciliu si interventia smurd in situatii de urgenta.
Tot respectul pentru corpul medical si al asistentilor de pe ambulantele salvarii - prezenta lor la domiciliul bolnavilor aduce mult bine in cele mai diverse situatii grele.
Toata admiratia pentru ingerii salvatori ai smurdului - sunt mereu acolo unde viata noastra este in pericol imediat, in situatii de catastrofa, accidente, calamitati, incendii, si multe alte cumpene teribile din viata de zi cu zi.
Tot dispretul pentru cei cativa iresponsabili derbedei politici care au crezut ca pot sa-si atinga interesele meschine, personale si de grup, distrugand un sistem pe care altii l-au construit cu sudoarea muncii si sacrificiului zilnic, intr-o viata ingemanata cu moartea.
Sa distruga, ca sa ramana ei stapani pe soarta unui sistem medical din care fac mai mult show si circ mediatic ieftin, cu suferinta altora.
Acestia n-ar merita decat ziua in care sa le raspunda ecoul "...lumea nu are nevoie de smurd!...lumea nu are nevoie de smurd!..."

4 comentarii:

cires spunea...

Draga Domnule Carlan,,

Esti un mare marlan si un ipocrit de prima clasa. Iti amintesc ca mai la inceputul anului tocmai matale erai pe prima pagina a ziarelor dupa ce ai fost prins de un radar cu o viteza ucigasa.Sper ca intr-o zi chiar sa ai nevoie de smurd si sa vezi ce treaba minunata fac. dar sper sa ai mereu nevoie de un echipaj medical de la ambulanta.smurdul e un sistem medical paralel ce ar trebui inglobat in cel al salvarii ca tara asta sa nu mai plateasca doua sisteme paralele pentru moftul unuia sau altuia. cat despre smurd am toata admiratia sa stiti!!! problema e ca si cei de la ambulanta sunt la fel de buni insa nu au un serviciu de reclama specializata care sa le laude performantele asa cum fac cei de la smurd care mai mereu incearca prin mass-media sa para a fi zei in ciuda celor de la ambulanta. dan carlan sa nu mai fie asa marlan si

cetatean spunea...

DOMNULE CARLAN NU NIMIC CU SMURDUL DAR CEEA CE AFIRMATI DVS. ESTE O MARE IPOCRIZIE.CUM ATI PUTUT FI DE ACORD CA SMURD-UL SA COORDONEZE URGENTELE ATATA TIMP CAT EI AU O SINGURA MASINA CU MEDIC PE TOT JUDETUL,PT CA NU LUAM IN CONSIDERARE ECHIPAJELE DE PRIM AJUTOR ALE SMURD-ULUI PT CA NU CRED CA VRETI SA AFLE OAMENII CE PREGATIRE AU CEI DE PE ACESTE ECHIPAJE.SPUNETI CE MUNCA TITANICA AU DEPUS EI LA ACCIDENTUL DE LA SCANTEIA, MA FACETI SA RAD,CAND EI AU AVUT UN SINGUR ECHIPAJ CU MEDIC SI UNUL CU PARAMEDICI,IAR SAJ IASI AU AVUT 5 ECHIPAJE(2 CU MEDIC SI 3 CU ASISTENTI).PRIMELE VICTIME AU FOST TRANSPORTATE LA SPITALE CU AMBULANTELE 'CLASICE' CUM VA PLACE DVS SA SPUNETI SI PRIMUL ECHIPAJ CU MEDIC CARE A AJUNS LA LOCUL ACCIDENTULUI A FOST DE LA SAJ IASI,DECI CARE E TIMPUL DE REACTIE A SMURDUL-ULUI LA URGENTE? NUMAI CINEVA CARE NU E DIN SISTEM AR PUTEA AFIRMA ASEMENEA 'GOGOMANII' GEN MSJ. DVS.O SA SE SPARGA ODATA SI PUBLICITATEA ASTA MASCATA CARE FACE IN JURUL ACESTUI SERVICIU DE 2 BANI GEN SMURD.NUMAI INTERESE SUNT IN JURUL ACESTUI SERVICIU,IN LOC.MAI VA INTREBATI DE CE NU VINE LUMEA LA VOT PENTRU CA SUNTETI NISTE FALSI.VA MULTUMESC PT. DREPTUL LA REPLICA.

Constantin Rusu spunea...

Stim cu totii ca politica este o mare parasuta . Imi place sa cred ca ai ramas un OM , nu un parasutist asa cum sugereaza livada , Dane .

Putina decenta , domnule ... care nu ai atata demnitate sa-ti folosesti numele . Varsa-ti frustralile la canal , nu pe blog .

Personal n-am avut nevoie de urgente decat pentru parintii mei si atunci mi-a fost rusine . Atata plictiseala si bataie de joc , rar mi-a fost dat sa vad . Cu reclama sau nu , SMURD-ul are o alta atitudine fata de suferinta , fata de oameni . Asta conteaza . A schimbat mentalitatea . Este o mare realizare !

草蜢Jon spunea...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區