marți, 10 februarie 2009

Update la tocat

Cu regret pentru carcotasi, procedurile concursului de la Miroslava chiar au fost respectate milimetric:
- anuntul s-a facut inca din decembrie, la Monitorul Oficial si in Ziarul de Iasi
- concursul s-a anuntat, tot in decembrie, la Agentia Nationala a Functionarului Public
- OUG privind blocarea posturilor nu se aplica in acest caz (si nici in cazul concursurilor din urmatoarele zile, de la Miroslava sau de oriunde in alta parte) deoarece procedura era deja lansata la intrarea in vigoare a ordonantei, iar in plus (desi nici n-ar mai fi necesar) posturile sunt unice in institutie, potrivit atributiunilor specifice. Asa scrie legea.
De ce insist cu aceste amanunte?
Pentru a ajuta jurnalistii onesti sa faca diferenta fata de ceilalti, adica sa nu se poata invoca maine scuza "n-am stiut aceste amanunte, de aceea am scris asa...".
PS Daca mai apar in aceasta seara noi "carlige" pentru carcotasi, poate mai revin.
Mi-ar place sa sfarsim prin a spune "iata ca si politicienii se simt obligati sa respecte milimetric procedurile legale".
In definitiv, chiar despre asta este vorba: avem o lege, o respectam, chiar daca ar exista si cai ocolite, cum au utilizat altii, in trecutul recent.

3 comentarii:

garzanti spunea...

In presa era subliniat clar ca legea a fost respectata si chiar a fost punctat acest lucru. Jurnalistii s-au legat de aspectul moral afacerii, oricum cine a gandit tertipul merita felicitari.

Vlad Ţepeş spunea...

Nu de procedura de concurs discuta cetatenii, ci de modalitatile de a da o spuza de legalitate unor calcule politicianiste.

1. Posturile respective nu puteau fi scoase la concurs, toate posturile din administratie fiind BLOCATE. Veti spune ca tocmai acestea doua nu sunt blocate, ceea ce demonstreaza ca Guvernul una spune pentru populatie si alta face pe din dos. Dupa cum tot pe din dos si-au marit cheltuielile lor de protocol, deplasare si reprezentare.

2. Oamenii aceia si-au lasat posturile banoase pentru o chestie nebanoasa. Acest lucru demostreaza faptul ca se urmareste alt interes decat cel de a ocupa functia pentru care s-au inscris la concurs, lucru care este cel putin imoral. Aceste posturi erau destinate unor functionari publici adevarati, nu unor functionari publici de lux. Din cauze ca acestea se duce Romania de rapa! Poate intr-adevar ar fi existat doi oameni care isi cautau post conform pregatirii lor, dar nu aveau nici o sansa, pentru ca altii TREBUIAU sa castige concursul. Si iarasi, daca toata lumea stie ca posturile publice sunt blocate - asa le-a spus la TV - de ce sa caute?

3. Blocati primaria Miroslava cu niste bani - salariul celor doi - in urma impunerii unor lucruri pe care sigur nu ei le-au propus. Acest lucru seamana cu ceea ce se intampla intr-un stat mafiot.

Concluzionand, consider ca nu e un lucru bun ceea ce s-a intamplat cu acest concurs si nu trebuia sa faceti publice toate aceste detalii, pentru ca era mai bine ca opinia publica sa nu stie despre ele.

Vlad Ţepeş spunea...

"iata ca si politicienii se simt obligati sa respecte milimetric procedurile legale"... in care politicienii sunt ca romii din veszprem, iar administratia locala e ca marian cozma