miercuri, 18 februarie 2009

Solutia Guvernului pentru Aeroport - Facilitatea Shengen

Am avut ieri o discutie cu Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, despre posibilitatile de finantare a Aeroportului Iasi.
Ma bucur ca domnia sa a fost foarte receptiv la aceasta problema si a abordat-o serios, pe fond, si nu la capitolul firimituri.
Daca amendamentele propuse in dezbaterea bugetului nu pot fi acceptate acum de Guvern, din cauza situatiei juridice inca nerezolvate a terenului, exista in schimb o solutie serioasa, bazata pe fonduri europene.
In aceasta seara, in plenul Parlamentului, Ministrul Finantelor s-a angajat sa sustina introducerea la finantare, chiar in acest an, a proiectului Aeroportului Iasi in cadrul Facilitatii Shengen - instrumentul de finantare al proiectelor din zona de frontiera a UE.

Fireste, imediat dupa clarificarile juridice legate de teren, aflate in curs.
Pentru 2009, Facilitatea Shengen are alocati 218 miloane euro.

2 comentarii:

GABRIELA spunea...

Doamne Ajuta sa se infaptuiasca acest proiect.Stiu ca va pasa de Iasi!Lasati carcotasi sa-si manace timpul cu povesti nemuritoare....
P.S.Sunt convinsa ca veti sfinti locul....

garzanti spunea...

Ca sa accesezi fonduri europene trebuie sa faci proiecte, trebuie sa ai clarificate terenurile din jurul aeroportului, momentan e doar o utopie...