marți, 10 februarie 2009

Angheluta si Tomaseschi sunt functionari publici ...

... asadar let's talk! (adica haida sa-i tocam!).
PD-L Iasi a acordat recomandarea politica pentru cei doi, in vederea unei eventuale numiri, potrivit legii, in functia de subprefect.
Potrivit legii, in situatia in care se vacanteaza un post de subprefect (inalt functionar public) acesta poate fi ocupat temporar, prin hotarare a guvernului, de catre o persoana care indeplineste conditiile legale (prima conditie) si care face parte din corpul functionarilor publici (a doua conditie).
Daca cei doi au asumat cariera de inalt functionar public propusa de partid, atunci au asumat implicit si doua decizii cu caracter personal:
- sa renunte la activitatile profesionale prezente (angajat RAR, respectiv avocat)
- sa intre in corpul functionarilor publici, pentru a fi la dispozitia guvernului, pentru o eventuala numire pe functia de subprefect, daca va fi cazul unei vacantari.
Prin urmare, au fost nevoiti sa faca ceea ce face orice cetatean dornic sa devina functionar public: sa urmareasca lista concursurilor organizate in acest sens de catre institutiile publice, sa fie pregatiti pe tematica de concurs si sa fie cei mai buni.
Ieri, la primaria Miroslava a avut loc un astfel de concurs, anuntat si pregatit cu mult timp inaintea desemnarii celor doi colegi drept candidati pentru subprefect: anuntul la ANFP si cererea de avizare a concursului au fost facute inca din decembrie, alaturi de alte doua concursuri organizate de aceeasi primarie in curand.
Cristian Angheluta si Dragomir Tomaseschi au participat la concurs si au fost declarati castigatori, de catre comisia de concurs, in componenta sa de nivel judetean si nu doar intern, local.
Sa ne mire ca au castigat drept ei?
Primul a absolvit cursurile speciale pentru inalti functionari publici, cu durata de 6 luni, cursuri desfasurate anul trecut de Institutul National pentru Administratie (in subordinea MAI) inclusiv cu lectori din Franta. La finalizarea cursului a absolvit examenul de atestare.
Al doilea este avocat cu experienta practica la bara de peste 10 ani.
Dupa parerea mea, sunt doi tineri extrem de bine pregatiti, nu doar pentru un concurs la Miroslava ci si pentru un concurs de inalti functionari publici la nivelul oricarui minister.
De maine, cei doi functionari publici se vor prezenta la serviciu, adica la Primaria Miroslava.
Si-au asumat acest traseu, vor trebui sa-l urmeze.
Numirea ca subprefecti va putea fi facuta in doua zile sau intr-un an.
Ei sunt la dispozitia Guvernului, in corpul functionarilor publici.
Am facut aceasta prezentare si datorita catorva telefoane pe care le-am primit din presa locala, la modul "dar este normal ca drept cei doi sa castige acest concurs? De ce nu am stiut si noi de concurs? etc".
Vreau sa spun ca au castigat pentru ca sunt pregatiti pentru mult mai mult decat atat si ca sunt zeci de concursuri anuntate sau in curs, in tot judetul.
Acest concurs a devenit interesant abia azi, doar pentru ca ieri au participat la el cei doi.
Tot la Miroslava insa, vor mai fi inca doua asemenea concursuri, in curand.
Punem pariu ca nu sunt deloc interesante?

2 comentarii:

Paul spunea...

Se imparte cascavalul, nu?
Da´ ce proceduri politico-administrative mai aveti acolo in Coalitie...

Vlad Ţepeş spunea...

Anghel si Toma... arhanghelii portocalii din primaria Miroslava... doi baieti fac cariera. bat pariu ca o sa ajunga oameni mari!