duminică, 1 iulie 2012

Vara la Brates

Vara a intrat in pline drepturi, inclusiv la Brates.
Toata suflarea din gospodarie munceste.
Cele sase caprite isi cresc iedutii, care se apropie de acum de varsta majoratului - urmeaza sa fie intarcati incepand de saptamana viitoare.
In afara iezilor, organizatia de tineret cuprinde noi membri, despre care o sa vorbim un pic chiar acum.
Primii nou veniti sunt o serie de 50 de puisori de gaina, nucleu al viitoarelor familii reproducatoare din rasele Brahma si Orpington.
Ambele sunt rase de talie mare, Brahma (cei albi) avand in dotare izmene de toata frumusetea, iar Orpington (cei galbeni) vor fi un balon de pene.
Prima iesire la iarba verde este un deliciu.
Sa stai o zi in sir si sa-i urmaresti cum isi urmeaza instinctele din dotare.

O a doua serie de puisori tocmai a iesit de la incubator si completeaza coloritul la Brahma (trei noi "sortimente" langa cei albi) respectiv aduce si o echipa de Wiandotte - campioni porumbaci la categoria mixta: talie medie spre mare, dar si productie de oua remarcabila.
Aici sunt la prima iesire la aer din cariera lor de campioni, la varsta de 3-4 zile.
O frunzulita uscata este o descoperire atat de importanta, incat conflictul explodeaza si toata lumea alearga sa adjudece trofeul.


Fara nici o indoiala, cele mai distractive sunt ratustele lesesti.
Daca e canicula, atunci toata lumea la piscina!
Si, uite asa, o gura de mancare, o gura de apa si o tura de piscina, gasca de ratuste se agita toata ziua de mama focului.
Una singura daca are o parere, lanseaza apelul de urgenta si toata lumea o rupe la fuga.
Dupa care se opresc, doar nu se stie exact care era problema, si se intorc la treburile cotidiene.
Adica, bineinteles, la scaldat.
Ce este de remarcat la ratuste este spiritul de echipa total - nimeni nu iese din formatie, indiferent de activitate.


Cel mai serios personaj din gradina este Panda.
Ciobanita de Bucovina, alintata familiei.
Atat de alintata, incat azi, cand a implinit doua luni, s-a ales cu o pedeapsa cu executare la furtun.
Cum adica la furtun?!?
Lantucul firav, pe masura ei, este ancorat de furtunul cu care udam gradina, si da un grad de libertate destul de larg, dar totusi limitat.
Atat cat sa nu mai atenteze la drepturile civile ale celorlalti membri ai organizatiei (puisorii, ratustele, papucii nostri si alte alea).
Alearga in lungul furtunului cat pofteste, daca munceste un pic poate si sa-l mute cat de cat, dar totusi disciplina e disciplina!


Ei, dragii mosului, uite asa gradinita noastra (sau, ma rog, organizatia de tineret) pregateste generatia de maine a gospodariei de la Tarcau, ca sa ne aducem aminte nu numai de ocupatiile din copilarie, dar si de gustul adevarat al produsului natural, de curte.
Cand om mai avea noutati, nu ezitam sa vi le comunicam.
Sa auzim numai de bine!

Un comentariu:

relansat spunea...

Buna seara, domnule deputat. Suntem un grup de bloggeri ieseni, care nu mai departe de marti seara am intreprins o mica actiune fotbalistica la terenul Moldotrans. Si cum talentul in a lovi basica ne depaseste in cele mai multe cazuri, s-a intamplat ca doua dintre baloane sa aterizeze in curtea dvs. E cu putinta sa ni le returnati intr-una din zile? Am vorbit cu oamenii de la teren si urmeaza sa instaleze o plasa, de fapt doua, pentru a nu va mai deranja. V-am fi profund recunoscatori daca ati raspunde pozitiv acestei doleante. Imi puteti scrie un raspuns direct aici sau la relansat@yahoo.com sau pe relansat.ro. Multumesc din suflet pentru atentia acordata.