luni, 1 februarie 2010

Te asteptam la constructie, Tudore!

Deputatul independent Tudor Ciuhodaru a anuntat azi, in plenul Camerei Deputatilor, ca alege sa activeze in grupul parlamentar al PDL.
Potrivit Regulamentului Camerei, un deputat devenit independent prin demisia dintr-un partid (si, implicit, din acel grup parlamentar) are dreptul sa se afilieze oricarui alt grup parlamentar dintre cele existente.
Este o prevedere care apara dreptul deputatului demisionar sa se bucure de infrastructura si logistica unui grup parlamentar, pentru a-si desfasura in bune conditii activitatea.
In acelasi timp, afilierea la un grup parlamentar poate fi un bun prilej de apropiere si chiar inscriere in partidul respectiv.
Chiar daca Tudor a negat vehement in 11 ianuarie (cand a demisionat din PSD) orice intentie de inscriere in PDL, si chiar daca nu am avut chiar nici o discutie in acest sens cu el, dupa acel moment, cred ca nimic nu este imposibil.
Echipa PDL Iasi a fost si este deschisa neconditionat oricui doreste sa-si aduca aportul la constructia organizatiei si la sustinerea multiplelor proiecte pe care aceasta le-a generat in decursul timpului.
De aceea, cred ca Tudor poate fi binevenit la o astfel de constructie, daca va simti in timp ca acest lucru se potriveste cu aspiratiile si convingerile lui.
Un lucru trebuie sa fie clar, in schimb, inca din prima secunda: proiectele majore pe care organizatia noastra le-a creat in acesti ani (si ma refer aici punctual la Institutul Regional de Oncologie si la SMURD) sunt absolut ne-negociabile!
O spun aici si acum, deschis, din prima, chiar eu, ca sa auda nemijlocit toti cei interesati, fie ca vorbim de corpul medical din Iasi, fie ca vorbim de cei peste 5200 de bolnavi de cancer inca vii, aflati in evidentele Clinicii de Oncologie Sf. Spiridon, fie ca vorbim despre cei 5,5 milioane de moldoveni carora ni se poate intampla oricand sa aflam vestea cea distrugatoare - cancerul a venit si in familia noastra!
La fel de clar, insa, am certitudinea ca se poate da satisfactie deplina ambelor echipe medicale de exceptie pe care le are Iasul (urgentistii si oncologii) prin coexistenta lor atat cat va fi nevoie in noua cladire din Copou, partajata sub cupola integratoare a Consortiului format din Institutul de Oncologie si Spitalul de Urgente.
Pentru asta, este nevoie de pragmatism, de atitudine pozitiva si constructiva, de toleranta si de eliminarea orgoliilor personale.
De aceea si fac primul pas, spunand simplu - Tudore, te asteptam la constructie, pentru binele tuturor pacientilor care au nevoie de ajutor!

Un comentariu:

garzanti spunea...

Dane cred ca o iei razna. O simpla informatie eronata te-a facut sa ai o reactie total disproportionata. Trecand de amuzamentul situatiei, arata fragilitatea constructie in care te afli. In momentul de fata nu ai nici o functie legitimata de popor, la Bucuresti nu prea mai contezi, iar daca cineva se uita urat la tine si te remaniaza te reduce la statul de simplu cetatean.

Numai simpla informatie ca Ciuho ar fi negociat ceva la partid peste capul tau te-a scos din minti. Si e posibil sa fi negociat ceva, cine stie.