duminică, 26 aprilie 2009

Cutremurator de linistitor.

Si, a fost un pui de cutremur, numai bun de purjat nelinistile adancului, ca sa nu se lase, mai tarziu, cu o nemultumire majora.
Au ramas nelinistile (in parte firesti) la suprafata.
Unele din ele chiar hazlii.
Spre exemplu, un bun prieten de bloggerit, care era foarte nemultumit de doua chestii: dupa cutremur nu au iesit oficialii sa ne linisteasca dar a iesit unul Marmureanu, care a batut campii:
("La vorbe se pricep de minune. Dar cand trebuie sa vorbeasca, tac. De la cutremur a trecut o ora. Televiziunile dezbat intens subiectul, dar pana acum n-am zarit nici o voce de oficial care sa ne linisteasca. Sau dimpotriva, daca exista motive serioase sa ne ingrijoram. Gheorghe Marmureanu, cel de la Fizica Pamantului, a intervenit pe Realitatea TV. Ca sa bata campii. Dar care-i problema, a intrebat mirat domnul Marmureanu! Nici o problema, dom' director, s-a zguduit putin pamantul. Ce mare scofala? Dumneata iti faci serviciul, noi doar ne speriem! Diviziunea muncii, ce naiba!")
Hai sa recapitulam, ca sa fiu sigur ca am inteles:
- in ora de dupa cutremur, ar fi fost de dorit sa iasa la TV oamenii politici si sa vorbeasca (cu multa profunzime, fireste) despre ce a fost si ce va fi. Ocazie cu care, lumea speriata din strada, inclusiv din Tatarasi, s-ar fi intors in casa, plina de incredere ("acea" incredere, desigur).
N-au iesit, nemernicii, lasandu-ne plini de angoase.
- pe de alta parte, iese unul Marmureanu - specialistul numarul unu din Romania pe fizica pamantului - si ne spune cu nesimtire ca nu-i nici o problema, ca 5,3 grade sunt numai bune sa mai faca liniste pe-acolo, prin maruntaie, si ca nu vor fi replici majore, nu e nimic ingrijorator, ba chiar dimpotriva!
Cutremurator de linistitor.
Ce tupeu pe el, auzi!
Tocmai cand mogulii reglasera din teava, in 5 minute, o intreaga isterie a dezastrului, intr-un moment si pe un subiect care mai reuseste sa agite sufletele de romani, spre deosebire de isteria politica TV din fiecare zi.
--------------------------------------------------------
PS - "In urma cutremurului de pamant produs pe data de 25.04.2009, nu s-au semnalat avarii ale constructiilor si amenajarilor hidrotehnice de aparare contra inundatiilor.".
Altii care n-au treaba, de la Dispeceratul Ministerului Mediului.

2 comentarii:

Paul spunea...

Domnule Secretar de Stat, o sa intre Florin Ghetau la banuieli ca noi 2 suntem intelesi sa-l luam peste picior. Si dup-aia o sa-l sune pe Aurel si o sa-mi respinga iarasi textele pe iasicastiga.
Parafranzandu-l pe maestrul Pavel Lucescu, imaginez urmatorul schimb de replici: Pamantul s-a cutremurat- Adevarat s-a cutremurat.
Za big one o sa fie la toamna... Iese sau nu iese dictachiorul?

Dan Stormbringer spunea...

Zau? Si daca nu iese dictachiorul care din papitzoi vrei sa iasa, mircea, crin sau radu? Nu de alta dar numarul tot mai mare de papitzoi de la noi trebuie si ei reprezentati la cel mai inalt nivel..