vineri, 2 mai 2008

O decizie politica si o greseala politica

Prima zi de campanie.
Conform programului electoral, conferinta de presa la 12.00, adunare electorala la Ruginoasa (ora 13,30), adunare electorala la Motca (ora 15,00), dezbatere la TVR Iasi (ora 17,30) si dezbatere electorala la TeleM (ora 20,00).
In cursul dupa-amiezii, prin judet fiind, sunt anuntat ca la TeleM (dezbatere moderata de Florin Ghetau) ma voi dezbate cu... Relu Fenechiu.
Adica un meci intre un jucator, aflat in teren, si un spectator, aflat in tribuna (domnul Fenechiu nu candideaza pe nici o lista, deci nu avem confruntare electorala).
Dupa o scurta consultare cu echipa, am luat o decizie politica: de azi incepand, sunt candidat aflat in campanie electorala.
Am doua treburi: confruntare cu contracandidatii si intalniri cu alegatorii carora le cer votul.
Domnul Fenechiu nefiind nici candidat si nici doritor sa-mi dea votul, nu pierd timpul cu el.
Decizia noastra: pe timpul PD-L va intra Irina Schrotter, tot ne-candidat ca si domnul Fenechiu, gata sa discute temele anuntate de realizatori.
Aici am comis si o greseala politica, pe care ne-o asumam: nu am anuntat din timp solutia, ci am prezentat-o pe Irina direct la studio. Am crezut ca marele luptator liberal nu va da bir cu fugitii, fata in fata cu o doamna.
Rezultatul: domnul Relu s-a inverzit la fata si in cinci minute a disparut, refuzand confruntarea cu Irina.
Greseala de care vorbesc este strict in raport cu TeleM si cu jurnalistii realizatori, care s-au trezit fara emisiunea pe care o pregatisera de dupa-amiaza.
Le cer scuze pe aceasta cale si-i asigur ca vor sti din timp alta data cine participa pe timpul PD-L.
In rest, este evidenta tactica tandemului PSD-PNL (Fenechiu - Nichita) - PNL nu mizeaza pe nici un alt obiectiv decat sa loveasca in PD-L, ca sa ajute PSD.
Pentru asta, vor primi doua oscioare - un viceprimar si un vicepresedinte CJ.
Jalnic!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ia de luatzi un copy-paste de la catzavenci :

"Academia Catavencu: Ce si-a mai cumparat deputatul Relu Fenechiu de la stat: procuror-sef cu tot cu Parchet
de R. Academia Catavencu
Marţi, 29 aprilie 2008, 18:31 Revista Presei | Subiectele Zilei


Un procuror-sef a fost demis de CSM pentru ca: a trucat o licitatie si a fost recompensat cu o masina; a ordonat deschiderea unor dosare penale pe numele partenerilor de afaceri ai iubitei lui; a cerut anchetarea unor politisti de la Rutiera care l-au oprit in trafic; si-a hartuit sexual colegele si financiar colegii; a ob¬tinut un apartament de la stat fara sa aiba dreptul. Dar a fost repus in functie, tot de CSM, pentru ca tine la sertar dosarele penale ale lui Relu Fenechiu, deputat PNL, cunoscut si ca baron local de Iasi.

Iordan il are pe Relu, iar Relu nu mai are dosarelu’

Numele procurorului in cauza este Valentin Iordan, iar functia lui este de prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi. In calitatea asta, Iordan coordoneaza si activitatea Serviciului de Investigare Fraude (SIF) al Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi. La SIF se afla in lucru cel putin doua dosare in care sint implicate firme detinute de Fenechiu. "In lucru", insa, e mult zis. Ele, dosarele, se afla mai mult in pauza de masa, de tigara, de siesta si in concediu, de fapt, dar numai in lucru nu.

E adevarat, se lucreaza ca ele, dosarele, sa fie clasate sau, hai, sa primeasca un NUP, acolo. Nu de alta, dar se termina mandatul liberalilor la putere si e mai bine ca de-alde Fenechiu sa-si spele rufele in familia guvernamentala, acum, pina la foarte posibilul divort de cea mai excitanta gagica, desi cam curva, Puterea. Iar daca din gagica asta trebuie sa guste si procurorul Iordan, ca sa rezolve dosarele alea, cu atit mai bine, rezolva Relu, ca de aia poarta numele ala de peste politic plin de tupeu.

Pe scurt, povestea lui Iordan e asa: dupa un control al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost revocat din functie pentru multe porcarii facute ca sef al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi. Asta se intimpla la sfirsitul lui 2007, pe baza unui raport gros ca un ceaslov facut de procurorii-inspectori ai CSM.

La inceputul lui 2008, insa, dupa o contestatie a lui Iordan la CSM, a fost repus in functie. Fara nici o explicatie din partea sinistrei institutii conduse de si mai sinistra Lidia Barbulescu, sefa CSM. Care, repunindu-l pe Iordan in functie, a aratat ca face ceva pe el de raport de control facut, culmea, de inspectori tot ai CSM. Ca sa vedeti, insa, cum s-au intilnit valorile din Justitie cu ocazia asta, cititi mai jos cine este Valentin Iordan.

Procurorul Iordan sponsorizeaza studente sexy pentru relatii intime

Marea pasiune a prim-procurorului Iordan este femeia. De fapt, femeile. Cel mai la indemina ii vin avocatele si personalul feminin de la Parchet, pe care le intretine zilnic cu SMS-uri amoroase. Dar, cum pe femei in ziua de azi nu le mai aburesti numai cu SMS-uri si povesti, Iordan a ridicat stacheta. Spre exemplu, pe actuala sa iubita, de profesie avocat, o trateaza cu solutii favorabile in dosarele aflate la Parchet. Fericita domnisoara din viata prim-procurorului este Sandra Gradinaru, avocata fostului prefect Radu Prisacaru, pentru care Iordan face si desface dosare penale la Parchet.

Spre exemplu, i-a facut dosar penal unui nene care realizase o constructie pentru firma protejatei sale. Cind un subordonat al sau i-a dat NUP lu’ nenea cu constructiile, motivind ca e vorba doar despre un litigiu comercial, Iordan a infirmat NUP-ul si a dat dosarul altui procuror.

Plictisit, insa, de distinse procuroare si avocate, Iordan nu s-a sfiit sa apeleze si la rubrica de matrimoniale a unui ziar local, cu urmatorul mesaj: "Tinar agreabil, sponsorizez o studenta frumoasa si sexi pentru relatie intima, cuminte si discreta. Exclus prostituatele! SMS cu detalii la telefon …".

Colegii de la Ziarul de Iasi, care aveau pontul, au schimbat o serie lunga de SMS-uri cu "tinarul brunet cu ochii verzi din zodia Racului, optimist convins si cu mare pofta de viata", cum se descria Iordan. Citeva scenarii, fantezii sub dus si multi pupici l-au facut pe Iordan sa se prezinte la intilnire cu un buchet mare de trandafiri. Cu care tot el a plecat acasa, ranit in corazon, caci aleasa sa, o ziarista care a stat doar ca sa-i faca o poza, l-a lasat cu ochii in soare.

Parchetul il pune procurorul, casa i-o da Primaria

Chiar daca Iordan se lauda in anunt cu buna situatie materiala pe care o are, din ultima declaratie de avere nu rezulta acelasi lucru. Casa n-are, pamint nici atit! Si abia a reusit sa-si achite cele 400 de milioane datorii catre banci, care apareau in declaratia din 2005. Datorii achitate cu bani imprumutati de la colegi si pe care uita, de regula, sa-i mai dea inapoi. Adica a intrat si in baza de date cu rau-platnici catre colegi, dupa ce deja a fost incadrat cu succes in cea de rau-platnici a bancilor.

Dar nu va faceti griji, dracu’ nu-i asa de negru. Imobiliar, cel putin. Iordan locuia in Iasi intr-un bloc al Primariei. Ce-i drept, intr-o garsoniera. Acum a pus mina pe un apartament cu patru camere in acelasi bloc, desi nu are dreptul la atita hardughie de casa, fiind necasatorit si fara copii.

Cit priveste garsoniera, pe aceasta a lasat-o unei foste (avocata Gabriela Juncan). Revenind la apartament, acesta a fost obtinut de la Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat a Primariei, condusa de o tanti Letitia Palaga. Care, intimplator sau nu, da declaratii intr-un dosar aflat in cercetare tocmai la Parchetul condus de Iordan.

DNA-i va da lui Iordan citatie pentru licitatie

Dupa cum vedeti, Iordan nu este deloc un om inhibat. Nici cu subordonatii si cu atit mai putin cu subordonatele. O alta cucerire, mai pe patru roti, asa, cu care s-a afisat o buna perioada prin oras este un Peugeot alb de capatat.

Ca sa intelegeti mai bine circuitul favorurilor in natura, trebuie spus ca licitatia de renovare a Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi a fost cistigata de un sereleu, Amicii Impex, care a subcontractat lucrarile societatii Trust Constructii. Imediat dupa subcontractare, Iordan a si aparut la volanul masinii cu pricina, inmatriculata chiar pe numele firmei Trust Constructii. Prin urmare, licitatia nefiind printre cele mai ortodoxe, la DNA (structura centrala) a fost inmatriculat si un dosar penal pe licitatia cu pricina. Asa, ca de la procuror cercetator la procuror cercetat.

Academia Catavencu "