miercuri, 21 mai 2008

Exista si polemici constructive!

Un editorial publicat azi aici m-a indemnat la un pic de polemica.
Am postat, ca si comentariu la editorialul respectiv, materialul de mai jos.
Am avut placuta surpriza ca acest comentariu a fost primit de catre autorul editorialului cu un remarcabil spirit constructiv.
Tin sa-i multumesc pentru atitudine, mai ales in conjunctura momentului.
..........................................................................
Indurare...
Stimate domnule Razvan Chiruta, cu umilinta va rog sa luati act de trei realizari importante pentru Iasi, marca Dan Carlan, toate avand la baza proiecte si nu doar vorbe:
1. Institutul Regional de Oncologie - Lege scrisa, sustinuta si promovata personal de mine, adoptata in Parlament si promulgata din 2006.
Iasul primeste al treilea centru regional de tratament al cancerului (dupa Cluj si Fundeni) cu o investitie de exceptie in echipamente ultramoderne: 27 milioane euro.
Se adreseaza unui numar de 5,5 milioane de moldoveni care traiesc o adevarata trauma psihica atunci cand au un bolnav de cancer in familie.
Cladirea din curtea Spitalului de urgente din Copou este aproape gata, urmeaza dotarile.
Suma adusa prin acest proiect echivaleaza cu trei ani de impozite si taxe locale platite de contribuabilii din municipiul Iasi la primarie.
Sper ca vecinul dv., tinichigiul, sa nu aiba vreodata un apropiat lovit de cancer.
Daca, totusi, se va intampla (eu am avut patru cazuri in ultimii trei ani) atunci va avea sansa unui tratament mai putin umilitor, aici la Iasi, fara a fi nevoit sa plece in bejenie peste munti sau la Capitala.

2. SMURD - din nou un serviciu regional, de urgente, cu sediul la Iasi.
Nu mi-a trebuit prea mult timp - la 6 luni dupa ce am devenit senator, prima celula operationala (Iasi) era pusa in functiune.
Au urmat inca 6 celule in judet (ultima pusa in functiune acum trei zile, la Raducaneni) si mai sunt pe teava doar doua, pana cand intreg judetul este acoperit cu o retea avand nodurile la maxim 25-30 km de orice punct.
Vecinul dumneavoastra, tinichigiul, se pare ca are un dram de noroc: oriunde s-ar afla in judet, daca sufera un accident sau se afla intr-o situatie limita, cu pericol vital, un simplu apel la 112 va aduce ingerii vietii in maxim 8-12 minute.
Stiti ce mult conteaza? Mai ales daca el, tinichigiul, se afla blocat inauntrul masinii contorsionate si cineva ar trebui sa-l scoata, din exterior, acordandu-i si primul ajutor.

3. Acesta este simplu, dar mult mai complicat: un proiect ca papusile rusesti, avand inauntru peste 200 de proiecte individuale.
Acum doi ani (20 mai 2006) cand l-am lansat, se chema "100 de proiecte PD, pentru dezvoltarea judetului Iasi".
Era vorba ca, impreuna cu cei 30 de primari din PD, sa fiu ... un fel de Presedinte de CJ, pe o treime din judet, ajutandu-i sa scrie, sa promoveze si sa realizeze macar 3 proiecte de caciula, pentru fiecare comuna.
Stiti, chestia cu a,b,c - ul.
Avem in prezent mai mult de 200 de obiective CARE EXISTA IN TEREN si nu numai pe hartie, rezultat al acestui program la care am lucrat de ne-au crapat ficatii.
Sunt primari PD care au si 12 proiecte in diverse stadii, acolo unde nu exista nimic la inceputul programului.
Secretul? Deplasare in teren, lucrul profesionist, preocupare permanenta sa monitorizez fiecare primar si stadiul proiectelor, pana la succes.
Vecinul dv., tinichigiul, daca are radacini la tara, are si sansa de a le fi un pic mai bine sau, de ce nu, sa-si mute afacerea in comuna natala, acum mai civilizata decat in urma cu cativa ani...
Daca nu ati scris articolul doar din obligatie jurnalistica (adica, daca chiar va pasa) va propun o cafea, dupa campania electorala, si puteti consulta, in calculatorul meu, sute de astfel de probleme banale din judet, la care lucrez pe tacute cu primarii mei, de doi ani de zile.
De ce dupa campania electorala?
Pentru ca am facut aceste lucruri la timpul lor, fara legatura cu campania electorala, si nu are rost sa le amestecam acum.

Lucrurile importante trebuie facute la timp!
Cu simpatie,
senator Dan Carlan.

PS - sa stiti ca vecinul dv., tinichigiul, nu are nici o vina ca nu stie despre aceste realizari ale mele.
Era de datoria mea sa-l ajut sa afle, chiar daca, din punct de vedere jurnalistic, astfel de informatii nu constituie stiri, nu se vand si nu provoaca fiori de inspiratie nimanui...

5 comentarii:

Anonim spunea...

BAGAT PE TOATE BLOGURILE IESENE-FREE !

"Echipa consilierilor lui Oprea extrem de slaba ( de altfel ca shi consilierii lui Blaga ….vai mama lor )…….deci, una din regulile importante a unei confruntari pe sticla :

Candidatul sub nici o forma nu flutura shi rasfoieshte colile-promter deasupra pupitrului ….se compacteaza toate ideile pe o singura coala care ramane LIPITA DE PUPITRU !!!!!!!! …consultarea fatzisha a acestora, denota nesingurantza , inconfortul shi lipsa de pregatire a participantului !
Tonul agresiv, se poate folosi doar in emisiunile posturilor locale ( deoarece majoritatea celor care le vizioneaza sunt cetatzeni care cunosc in mod direct viatza shi cancanurile urbei ) .
Intr-o emisiune a unui post cu acoperire natzionala SUB NICI O FORMA NU SE FOLOSESHTE TONUL AGRESIV ! ( deoarece timishorenii de exemplu, habar n-au de belele facute de Nichita pe plan local ……ei percep doar agresivitatea shi irascibilitatea lui Oprea !)
Tocmai de aceea aducerea candidatzilor din diverse orashe shi prezentarea lor pe posturi cu acoperire natzionala este considerata ca o mare cretinitate …dar ce sa te ashteptzi de la libidinosul Lazarov creator al multor pseudo-vedete siliconate shi reshapate !…candidatzii la primaria unei localitatzi trebuie intens madiatizatzi pe plan local deoarece de exemplu pe bucureshteanul x il doare fix in baschetzi cin’o sa fie primar la Iasi !
La toate acestea, ieri copilul ala de Adomnitzei iar v-a facut tur de fortza ….pacat ca in spatele lui se afla excrocul de Fenechiu ….aaaaaaaa in plus uitasem : totdeauna candidatul trebuie sa fie bandit shi sa solicite ca in ordinea ashezarii el sa ocupe primul loc din stanga ecranului ( exista totdeauna in subconshtient tendintza de ordonare a informatziilor video de la stanga la dreapta !!!!)…..sunt extrem de curios cine a fost perversul care a hotarat pozitzionarea candidatzilor in ordinea : Nichita , Adomnitzei, Oprea shi in plus ashezarea lui Adomnitzei la mijloc …care prin statura sa domina clar pe ceilaltzi doi, asistand amuzat la replicile taioase care aceshtia shi le aruncau unuia altuia peste capul lui !

In concluzie Oprea sa nu uite nici un moment ca are de recuperat in primul rand la capitolul imagine extrem de proasta pe sticla (emisiuni TV) care i-a fost facuta la euro-parlamentare de narcomanul ala debil care se crede buricul media ….ma refer la GHEORGHE ! - lupul moralist copie fidela a CTP-ului !

In rest dom’ profesor a fost bun …sa aiba bafta shi sa cashtige !….o sa fie foarte greu dar TREBUIE SA CASHTIGE !

PS . OBSERV CU STUPOARE CA PE BLOGUL IRINEI SCHROTTER S-A INSTAURAT CENZURA ……..IN PLUS EXTREM DE MULTE POSTARI ANONIME A UNEI INTREGI HOARDE MITOLOGICE ….HMMMMMM CAM CIUDAT SHI CANADIAN STILUL !"

Anonim spunea...

Mai dane, da tu esti chiar prost uneori!
Cum dracu poti sa te lauzi cu institutul de oncologie, cand pentru a face asa-zis un bine Iasului, ai terminat un proiect mult mai vechi de reabilitare a actualului spital de urgente, lasandu-l sa astepte inca vroe 4 ani in nestire?
Panarama de politician ce esti!

Anonim spunea...

Wooooooooooooooooow acum am vazut :

CHIRUTZEASCA RAZVANELA SHTIE BRE SHEFU' TURTURELU' CA AI INCEPUT SA PRODUCI EDETORIALISME ??????

PS.

MIROBOLANTA FREDINA ....NU VREI SA TE IAU DE NEVASTA VREO DOUA TREI SAPTAMANI ?.....IMI PLASHIE INORM DE OCHELARISTICA MATALI !

Anonim spunea...

POSTEZ AICI DEOARECE PE BLOGUL IRINEI SCHROTTER S-A INSTAURAT CENZURA :

Am spus de multe ori ca postarile trebuie sa fie libere.....spus a fost . Sunt intrigat daca aceasta postare apare....sau te pomeni ca hatarul cerut de sluga este prea mare ?

TEMA POSTARII : CUM CRED RETARDATZII DIN STRAINATATE CA AU DREPTUL SA VINA AICI SHI SA NE INVETZE CE ESTE DEMOCRATZIA SHI CE ESTE MAI BINE PENTRU NOI !

***** comentariile cu majuscule sunt produsul creierului meu cretz !
..................................

Sunt inginer mecanic si am 50 ani
acum locuiesc in Canada si sunt aici de 18 ani din care 15 am lucrat din plin
acum de 2 luni nu am de lucru

[ PAI CINE DRACU TE MAI ANGAJEAZA LA VARSTA ASTA MAI ALES CA HABAR N-AI DE MESERIE ? INGINERIA MECANICA NU INSEAMNA COMPLETATUL UNOR HARTZOAGE]

In America de nord este "slow" in industria auto.
M-am gindit sa caut si in Romania si cu experienta de aici poate gasesc un loc de munca bun.

[ SLOW CU INDUSTRIA AUTO IN CANADA ?....BA CRETINOIDULE CANADA SUFERA DIN CAUZA LIPSEI DE INGINERI SAU AULIUUUU ESHTI PREA DESHTEPT PENTRU CANADA SHI VII AICI IN ROMANIA ?.....AUZI DAR DACA NU TE SUPERI CARE-I EXPERIENTZA MATALE ?... AM AUZIT CA TE OCUPAI DE VANDUTUL MASHINILOR......CAM CIUDAT PENTRU UN INGINER MECANIC SA INVETZE 5 ANI CA SA AJUNGA UN AMARAT DE AZENT COMERZIAL !.....ACUM VAD CA VREI SA TE APUCI DE CONSTRUIT CASE ! POOOOOLI CALIFICATULE ....TE PRICEPI LA TOATE DAR NU SHTII NIMIC SA FACI PERFECT !]

Am aplicat la niste pozitii la e-jobs si am primit o oferta de la o companie din Brasov dupa un interviu pe internet.
Mi-au dat 1000euro pe luna si bon de masa
(nu prea stiu ce e aia)

[ BONU DE MASA DOMNULE INGINERULE ESTE O HARTIE CARE O DAI, PARCARISTEI CARE TE-A REZOLVAT !..... SALARIATZILOR MEI LE DAU SALARII !!!!! NU BONURI DE MASA !!!!!!]

Problema mea e ca nu am casa in Ro , deci pot trai eu si sotia pina cind isi gaseste si ea ceva de lucru in domeniul ei ?
sunt suficienti 1000E ptr. chirie , intretinere si nevoile zilnice ?

[ DACA NU VII DIN CANADA CU BASHINI IN CAP, 1000 EURO ITZI AJUNG ATAT CAT SA NU CRAPI DE FOAME SHI SA STAI INTR-O GARSONIERA IMBAXITA CU FRIGIDER FRAM,TELEVIZOR ALB-NEGRU SHI CEAS CU CUC AGATZAT IN PERETE !]

Multumesc ptr raspunsuri, cu cit mai multe cu atit mai usor sa-mi fac o parere
Se pare ca ptr. inceput se poate.
Sotia mea are un business de hairstyling
deci un salon mic .
cum s-ar descurca ea in Brasov adica cam cit ar fi chiria unui spatiu unde poate amenaja un salon (tuns, coafat, manichiura, pedichiura, tratam,ente faciale) si cam care ar fi din cite stiti voi veniturile medii.

[ MAI BINE O ADUCI LA MINE CA SA MATURE PRIN FIRMA......II MAI DAI SHI TU DIN CAND IN CAND O MANA DE AJUTOR CA DEH ESHTI ENGENER MECANIC !!!!! ]

Raspunsurile voastre sunt f utile ptr. mine.
cine va mi-a zis ca poate m-a apucat nostalgia.
Poate da poate nu, eu intotdeauna m-am gindit ca voi veni inapoi.
mai am si niste interese la Braila dar nu pot face nimic acum.

[ AICI CHIAR MANANCI RAHAT...VII INAPOI IN TZARA DEOARECE IN 18 ANI CAT AI STAT IN CANADA AI FRECAT-O LA RECE CREZAND CA ACOLO SOMONII SAR DIN LACURI EXACT IN TIGAIA TA SHI DACA AI O DIPLOMA DE INGINER IN BUZUNAR CANADIENII SE INCHINA LA TINE CA LA UN ZEU ! ACUM LA BATRANETZE CAND TE-AU SCOS PE LINIE MOARTA NU AI NIMIC ……ORI IN CANADA, DACA AI BANI MANANCI, DACA N-AI BANI …..NU MANANCI !]

Eu am cerut numai niste sfaturi practice
nicidecum sfaturi de natura poetica cu miros de nu te intoarce....
Asta e problema romanului , incearca sa rezolve problema altuia fara sa cunoasca toate datele problemei.

[ GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIESHTE ....EXACT CAM ASHA FACI TU CU PRETZIOASELE TALE SFATURI POLITICE !]

Apropo de Becali, de ce nu il lasati in pace sa faca ce stie el mai bine.
Sau crede-ti ca alti politicieni mai titrati sunt mai buni.
Apropo am vazut o emisiune pe you tube unde moderatoare era Monica Ghiurco si mi-a crapat obrazul cind i-a pus o intrebare lui Becali a zis ea de altfel si singura , "cind a absolvit liceul si unde ?"
M-a cam facut sa rid de prostia intrebarii care se vroia interesanta ptr. lamurirea educatiei lui Becali.
Eu mi-am spus in gind , ce conteaza cind omul ala pe care eu nu il stiu dar am auzit de partile lui bune si rele , incearca sa faca ceva in tara asa cum vede el. Sunt multe de spus eu am gustat si gust viata in America de nord.

[ MDA.....HAI SA-L PUPAM IN CUR UN PIC PE BECALI CA POATE CITESHTE POSTAREA TA SHI-TZI DA UN LEU DOI SA AI DE-O BERE IN COLTZ LA TERASA !]

Am fost anul trecut in tara si am vazut schimbari mari cu ochiul meu neuzat

[ DACA AI VAZUT SCHIMBARI MARI APOI NENICA VEZI CA OCHIUL TAU NEUZAT ESTE TOTAL CHIOMPALIU SHI CHIOR !].

Stiu ca drumul e foarte greu dar trebuie facut ceva ,mers inainte nu sa cadem in nostalgia zapezilor negre,etc.
Ce credeti ca aici nu sunt , este doar mai multa ordine si mai curat si ordonat
dar va veni vremea cind si inRo va fi la fel....
Sunt satul de fatarnicia unor romani care cind dau de bine se afiseaza in fel si chip
si eu am dat de bine si o duc bine dar imi ajunge
am invatat cite ceva si vreau sa pun in aplicare in tara nu numai in domeniul meu dar si in domeniul construirii de case.

[ AUZI BAH RETARDULE IN CONSTRUCTZII ORI SHTII ORI NU SHTII …CU ASTA CA AM INVATZAT CATE CEVA NU TZINE, CA POC VINE CUTREMURUL SHI PICA COSHMELIA !]

nu vin sa ma imbogatesc peste noapte vreau sa fac ceva care sa arate oamenilor ca se poate civilizat sa ai un business si fara sa fi acvid de imbogatire peste noapte.Ca se pot construi si vinde case fara sa iei pielea omului de pe el . in fine eu am nevoie de sfaturi practice la intrebarile pe care le pun si atit.
Nu cer nimanui sa citeasca in spatele cuvinteleor mele ca nu se poate, e pierdere de vreme, vrei sa ajuti, da-mi un sfat la ceea ce intreb, atit, multumesc.

[ MAAAA FRAIERICA CREZI CA NOI ROMANII N-AM MAI FUMAT FOMISHTI DIN ASHTIA CARE AU ARS-O AIUREA PRIN STRAINATATZURI SHI AU VENIT LA NOI IN TZARA CU 1000 DE EURO CA SA FACA AFACERI...BAI BLEGULE AU TRECUT VREMURILE ALEA.....NU MAI PUNEM BOTUL !]

Problema mea este locatia
este la 7-8 km pe soseaua braila buzau
pe partea stinga la vreo 3 km dupa satul lacul sarat
ar fi fost bine sa fie unde era pamintul familiei in satul varsatura exact vis-a-vis de intrarea in statiunea lacul sarat dar baietii destepti au facut in asa fel si sa-mi dea in mijlocul cimpului , este adevarat ca pe marginea soselei dar departe de unde aveam eu dreptul sau de unde vroiam
Cale de intoarcere nu prea mai e , eu mai incerc niste variante de schimbare a locului dc. nu voi incerca ceva acolo
Suprafata fiind f mare pot coopta si unitati comerciale poate fac un "sat de vacanta pentru pescarii amatori etc.
Asta e problema, o idee buna de la care sa plec , stiind cum ai spus ca in Braila doar femeile lucreaza si mafia de la toate nivelele.
Am cerut cuiva mare sa-mi schimbe terenul si ma apuc de lucru si mi-a spus ca ei nu vind ci concesioneaza
cum sa construiesc pe teren concesionat ?
eu imi scot partea doar din vinzarea terenului .
casa aprox ca cea din poza va avea un pret de vinzare mic si din acesti bani trebuie sa platesc constructorii care nu vor fi din Ro ci roamni din Canada care sunt specializati si fiecare isi stie bine lectia.
Trebuie sa fac si vind min 35 case pe an
ptr a fi productiv si a tine pretul jos.
Intentionez sa construiesc cu tehnologie canadiana.
e f. greu de urmarit de la Brasov dar voi avea un supervisor care e prieten de al meu din Canada si prin el urmaresc tot. Probabil ca voi fi aclo in fiecare simbata.
Cum ti se pare cartierul si casa ?
este tip raised ranch cu un demisol inalt si un singur nivel.
Demisolul este esential pt structura casei si confortul ei.
pe parcurs voi arata si alte poze de interior.

[ AUZITZI MAH LA ASTA, FACE CARTIERE REZIDENTZIALE PE PAMANTUL LUI TA-SU IN MIJLOCUL CAMPULUI LA NU SHTIU CATZI KM DE BRAILA CU MUNCITORI ADUSHI DIN CANADA ! ….SA VEZI SARACII BRAILENII CARE DE-ABIA AU DUPA CE SA MANANCE CUM OR SA STEA LA COADA SA CUMPERE VILE IEFTINE DE LA CANADIANU ….35 DE BUCATZI PE LUNA !!!!..........BAAAAAAAAA ESHTI TOTAL TAMPIT ! ]


IN CONCLUZIE MAI DAN , TUDOR DAN , NadT , dtudor88@yahoo.com, SAU CUM DRACU TE-OI NUMI …UN RATAT CA TINE AJUNS SA NE SPUNA CAM CE TREBUIE SA FACEM NOI AICI IN ROMANIA ?......HAI SICTIR ! RAMAI ACOLO RETARDULE CA AICI LA NOI NU PREA MAI E LOC DE TRAS TZEPE !!!
........DACA TOTUSHI VII IN ROMANIA SA-TZI PUI PRECUM AI PROMIS PISTOLUL IN BUZUNAR PENTRU MINE NU DE ALTA DAR CAND AM SA-TZI DAU UN PUMN CA SA-TZI RUP CAPUL SA POT SPUNE CA AM FOST IN LEGITIMA APARARE !

BLEAAAAAAAAAAAH CE RAHAT DE CACAT ! LUATZI ORIGINALUL POSTARII :

http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13803/cartier-de-case-tip-canadian-linga-braila/1

MAI AM DESTULE POSTARI DE-ALE TALE TOT LA FEL DE CRETINOIDE ....DOAR CA IN AFARA SA MA.... PE TINE CU BOLTA CUM M-AM......IN NIAGARA, NU CRED CA ARE ROST SA-MI PUN MINTEA CU-UN RETARDAT .

TE PUP DULCE LEPRA DE RAHAT !

Anonim spunea...

Shi deoarece am uzat in nesimtzit-mode de free-post-ul acestui blog am sa postez acum on topic :

Dan Carlan pe gogomarla de Chirutza baga-l in ma-sa shi nu-i mai da atata atentzie! este un agramat shi-un incoerent in exprimare care freaca pisoiul pe plantatzia lui ADAMESCU&FIUL-COTIDIANUL ROMANIA LIBERA !....
observ cu mare stupoare ca de cat'va timp brusc shi-a descoperit vocatzia de mare editorialist !...bleah
Cat despre Fredina Bambina, drac impielitzat daca mai carcoteshti impotriva PD-L tai carliontzii cu securea :))))))))))))))))))))))

PD-L Iasi acum nu trebuie sa faca decat un singur lucru :

MOBLIZARE EXEMPLARA SHI TOTALA PENTRU CASHTIGAREA CJ SHI INTRAREA IN TURUL 2 PENTRU PRIMARIE ....
DEJA TREBUIE LUCRAT LA MODUL DE ABORDARE A TURULUI DOI CARE O SA FIE DE FOC !
MACAR VOI ASHTIA DIN IASI SA FACETZI CEVA, CA ADORMITUL DE BLAGA SE PARE CA NU MISHCA NIMIC ...ESTE TOTAL CIVILIZAT ! BLEAAAAAAH
PIERDEM CAPITALA SHI LA SECTORUL DOI UNDE PANARAMA AIA DE ONTZANU A FOST ATAT DE INTELEGENT ASTFEL INCAT DE 2 ANI LUCREAZA NUMAI LA IMAGINEA SA ....SHI CHIAR SHI-A FACUT O IMAGINE DE NECLINTIT !

Hai sa cashtigatzi !