luni, 11 februarie 2008

Smecheria PSD-PNL

Se pare ca PSD si PNL au luat decizia privind calendarul electoral 2008.
Daca umflatul muschilor de astazi, la adresa guvernului Tariceanu II, va dura mai mult decat trei zile atunci scenariul PSD/PNL este urmatorul:
- cade guvernul, pentru a mima opozitia feroce a PSD, partid care a guvernat din toate pozitiile in ultimul an, la umbra liberalilor.
- caderea guvernului nu inseamna ca acestia (Tariceanu si ai lui) vor pleca imediat din Guvern. Potrivit Constitutiei, guvernul demis ramane la post pana cand noul guvern depune juramantul.
- in fapt, dupa o eventuala cadere a guvernului in Parlament, urmeaza 60 de zile in care va fi busita de doua ori consecutiv incercarea de a constitui un alt guvern.
- aceasta secventa permite dizolvarea Parlamentului si declansarea de alegeri anticipate, in care se vor cupla parlamentarele cu localele, pentru ca primarii sa munceasca in teren, acoperind cu imaginea lor locala imaginea nationala distrusa a liderilor PSD si PNL.
- abia dupa alegerile din vara se va constitui un nou guvern si, undeva prin iulie-august taricenii vor pleca de la guvernare, mai devreme cu doar cateva luni decat termenul normal (deci nu-i mare paguba, in cooperarea PSD-PNL).
- acest calendar permite PNL si PSD MAREA LOVITURA: caderea guvernului nu mai permite aplicarea alegerilor uninominale din acest ciclu electoral!!!
- mai mult decat atat, dupa ce PSD a fortat (neglijent pentru ei) introducerea in lege a votului uninominal la Presedintele Consiliului Judetean, au facut sondaje si au constatat ca doar in 11 judete din tara nu castiga PD-L. Acum nu mai stiu cum sa retraga aceasta lege, asa ca vor merge pe scenariul de mai sus, in care "PSD nu mai voteaza nici o lege a actualului guvern" adica, nu-i asa, nici legea uninominalului.
- in plus, la nivelul Consiliului Judetean, se va merge (cu vot pe liste) pe alianta PSD-PNL, care va cauta sa maximizeze numarul de judete controlate de PSD-PNL, in masura in care ar putea obtine, impreuna, dar candidand separat, mai mult decat PD-L.

4 comentarii:

Geo spunea...

Astept in continuare sa va faceti blogroll deoarece majoritatea v-au aduagat in lista de bloguri personale. Chiar aveti nevoie mai ales ca a inceput deja campania electorala! Multmesc

DANGA Marius spunea...

ce elemente ar ridica o asemenea miscare (daca ea ar exista) la rangul de smecherie? dvs. tre` sa stiti ca sunteti mester in astea ...

florin ghetau spunea...

PSD vrea sa darame guvernul liberal avand propriile calcule electorale. Masina primarilor PSD nu va mai lucra la turatie daca alegerile generale vor fi dupa locale. De aici zbaterea lui Geoana care in plus isi asigura si linistea in partid. Ce inseamna suprapunerea pt Nichita am scris pe blog.

DANGA Marius spunea...

primarii PSD nu sunt deosebiti de primarii PNL sau PD. Ei sunt oameni si reactioneaza, statistic, la fel. calculele PSD le poate face orice partid si sunt la fel de valabile.