luni, 11 februarie 2008

Ridicati capacul de canal de pe soarta RAJAC!

În şedinţa Consiliului Judeţean din 12 februarie, undeva pe la punctul 50 pe ordinea de zi, se va discuta un proiect de hotărâre privind transformarea Regiei în societate comercială pe acţiuni.
Problemă de real interes public general, într-un oraş cu preţuri record pentru apă şi canalizare, acest proiect este ţinut sub mare discreţie.
Potrivit legii transparenţei decizionale (Legea 52/2003) acest proiect, privind o problemă de interes public, nu poate fi dezbătut şi aprobat în Consiliul Judeţean fără o prealabilă informare a cetăţenilor interesaţi (întreaga comunitate locală).
Chiar dacă, în ultimele zile premergătoare şedinţei, consilierii judeţeni or fi primit documentele spre studiu, pe site-ul CJ acest punct de pe ordinea de zi nu este public şi nici nu poate fi accesat.

Solicit Consiliului Judeţean scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi şi respectarea legii, prin publicarea spre informare şi dezbaterea publică a întregii problematici legate de soarta RAJAC:

- de ce şi cum se doreşte transformarea în societate pe acţiuni
- care sunt planurile privind privatizarea viitoarei societăţi
- implicaţiile acestor operaţiuni asupra consumatorilor captivi ai RAJAC
- cum se reflectă în aceste proceduri conflictul de interese în care se află Directorul suspendat al RAJAC Gheorghe Nichita, cu Primarul Gheorghe Nichita (al Municipiului Iaşi – acţionar de drept al viitoarei societăţi) şi cu Preşedintele Gheorghe Nichita (al PSD Iaşi – care deţine votul majoritar atât în CJ cât şi în CLM Iaşi).

Niciun comentariu: