joi, 7 mai 2009

Aveti dreptate, domnule Relu !

Domnul Relu traieste!
Nu numai ca traieste, dar si vorbeste.
Iata aici o mostra din intelepciunea sa.
Ca intotdeauna, indopata cu tupeu si cu aroganta.
Cu toate acestea, nu pot sa nu-i dau dreptate stimabilului, in declaratia politica a anului: "Va spun ca ce a fost pe timpul guvernarii noastre nu va mai fi in secolul acesta".
Aveti mare dreptate, domnule deputat.
Asa fericire de flux financiar si bugetar cum a avut Romania in primii doi ani dupa aderare (2007-2008) poate vom mai atinge in anii de dupa criza.
Dar asa batjocura cum ati facut domniile voastre de ele - nici intr-un secol !!

2 comentarii:

garzanti spunea...

haha macar el este parlamentar, pe cand Dan Carlan e perdantul de serviciu, punem pariu ca si relu o voteaza pe EBA?

silviu spunea...

"O vorba romaneasca spune ca daca incerci sa ridici capul, cei din jur fac pe dracu-n patru sa te traga in jos. Cam la fel s-a intimplat si cu proiectul SMURD. E inutil sa facem o lista cu avantajele existentei SMURD la Iasi", Vreau sa adaug citeva intrebari, ramase deocamdata fara raspuns: Care este de fapt explicatia atitudinii ostile a lui Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, impotriva SMURD? Se simte dator sa blocheze proiectul doar pentru ca a fost initiat de doi parlamentari PD cu care se afla in conflict? Ar fi grav daca e asa. Crede ca SMURD este inutil? Ar fi grav daca e asa. Are alte interese? E si mai grav.Hai sa ne folosim de logica, pe acest subiect sensibil.
SMURD este un serviciu judetean. In momentul de fata, este sustinut de comunitatile locale. Primarii comunelor spun ca nu mai au bani
de salarii. Sumele nu sint mari(citeva sute de eurolunar, in medie), dar primarii invoca si criza, si vremea si tot ce mai vor.
Ce face in acest moment Simirad? "Daca primarii nu vor SMURD-ul, de ce sa-l vreau eu?". Ilogic, absurd si copilaresc.
Primarii ar vrea SMURD, dar spun ca nu au bani. E o diferenta.
Eu, ca iesean, nu vreau ca in Consiliul Judetean sa domneasca arbitrariul personal al domnului Simirad. As prefera, mai degraba, ca dl. Simirad sa urmareasca interesul public. Iar SMURD Iasi nu este jucaria personala a cuiva, este un serviciu public, pentru public. As mai vrea ca dl. Simirad sa inteleaga ca si Consiliul Judetean Iasi este membru fondator al SMURD Iasi. Iar incapatinarea absurda pe care o afiseaza este prosteasca.
Pentru mine, atitudinea lui Constantin Simirad poate fi explicata in doua variante:
simtul sau politic (care, din pacate, a functionat si la alegerile din 2008) il determina sa blocheze orice initiativa care nu-i apartine. Simirad este construit din punct de vedere politic ca "anti-sistem" sau, pe romaneste, ca Gica-contra.
blocarea SMURD ar fi un gest politic asumat de PSD, cel putin la un esalon inferior sefului filialei, Gheorghe Nichita (care se numara printre sustinatori). Esalon din care fac parte simpaticul doctor Ciuhodaru (care nu-si ascunde antipatia fata de SMURD), insusi Constantin Simirad In ambele variante, pagubiti sintem noi, cei care vrem ca atunci cind sunam la 112 sa fim ajutati cu promptitudine si eficienta. Nu sa auzim declaratii si contre politice.
Sper sa citeasca cine trebuie