duminică, 24 august 2008

Zece pentru Nichita, sau ... electricianul Paun?

La zece minute după eşecul nocturnei din Copou, suporterii nemulţumiţi îl huiduiau pe primarul Gheorghe Nichita, trimiţând spre acesta principala responsabilitate pentru criza de ansamblu a echipei.

În acelaşi moment de timp, în direct la televizor, domnul Gheorghe Nichita pasa responsabilitatea spre … adversarii săi politici, care l-ar sabota prin intermediul EON Moldova şi Luxten.

Tezele domnului Nichita erau următoarele:

- „Imaginea mea politică se identifică cu cea a echipei şi, de aceea, echipa este sabotată de adversarii mei politici din Iaşi.”
- Vina aparţine EON Moldova, „această companie străină, care a cumpărat Electrica, printr-o privatizare despre care nu mai comentez nimic acum, şi care se joacă cu monopolul distribuţiei locale de energie electrică”
- „De asemenea, Luxten, o altă firmă privată, care administrează instalaţia de nocturnă şi care este vinovată de cele întâmplate.”
- „Se vorbeşte de preţul foarte mare achitat de Primărie pentru nocturnă, dar acest preţ este mai mare pentru că am asigurat sursă dublă de alimentare, ca să nu fie probleme.”
- „Voi declanşa o anchetă şi voi cere parchetului şi altor instituţii să cerceteze cauzele celor întâmplate, fiind convins că este vorba despre un sabotaj din partea celor două firme care răspund de nocturnă”

Instinctul suporterilor nu a dat greş, ca de obicei.

Iată cel puţin zece motive pentru care aceştia au dreptate când îl consideră vinovat pe Gheorghe Nichita pentru criza echipei, în general, şi pentru eşecul nocturnei, în particular:

1. Luxten este firma aflată în mijlocul unuia dintre cele mai mari scandaluri financiare generate de primarul Nichita – concesionarea iluminatului public din Iaşi, pe milioane de euro, cu mari contestaţii şi mari suspiciuni de fraudă la licitaţie.
2. Construcţia nocturnei la stadion a fost băgată sub fusta acestei concesionări în mod incorect, fără legătură directă cu obiectul concesiunii (iluminatul public stradal).
3. Preţul nocturnei construite de Luxten a fost unul exorbitant, mult mai mare decât instalaţia identică de la Vaslui, net în defavoarea Iaşului. Dacă preţul mărit a fost pentru dubla alimentare, avem un dublu eşec.
4. Luxten este firma care, acum mai puţin de un an, a primit cadou, de la Nichita şi de la maşina de vot PSD din Consiliul Municipal, prin atribuire directă, fără licitaţie, un supliment la contractul de extindere a iluminatului public, în valoare de 2,79 milioane euro (100 miliarde de lei vechi)
5. Luxten este firma care a primit cadou, de la Nichita, fără licitaţie, contractul de iluminat festiv al străzilor de sărbători, pentru 3,5 miliarde de lei vechi.
6. Luxten este firma care a primit cadou de la Nichita prelungirea contractului de concesiune cu doi ani, peste perioada adjudecată la licitaţie.
7. Luxten este firma care a primit cadou de la Nichita prelungirea termenului de execuţie a lucrărilor prevăzute în contractul de concesiune, cu 50% faţă de perioada licitată, în timp ce preţul lunar este plătit de Primărie lună de lună, de la semnarea contractului.
8. EON este firma care a cumpărat Electrica de la statul român în timpul guvernării PSD, prin acea privatizare cu cântec despre care Nichita preferă să nu mai comenteze. Privilegiile injuste obţinute de EON la acea privatizare sunt suportate acum de consumatorii din Iaşi.
9. EON este firma cu care Nichita tot negociază de o bucată de timp privatizarea CET Iaşi, ultimul bastion de independenţă şi securitate energetică a consumatorului casnic din Iaşi, în faţa … monopolului EON.
10. Nichita este cel care s-a opus cu încăpăţânare oricărei tentative de privatizare reală a clubului de fotbal, astfel încât să poată folosi din plin imaginea clubului în beneficiul său electoral. De aceea, suprapunerea imaginii sale politice cu echipa de fotbal, în detrimentul acesteia din urmă, este vina sa şi nu a adversarilor politici.

Prin urmare, domnule Nichita, nu ne puteţi prosti cu teza sabotajului, cică venit din partea celor mai mari beneficiari ai sistemului corupt de a administra patrimoniul public, sistem patronat de PSD în general şi de dumneavoastră personal, în cazul de la Iaşi.

Dacă Parchetul sau Curtea de Conturi ar porni să facă anchete, acestea ar trebui localizate în Primărie şi ar trebui să vizeze măcar aspectele arătate mai sus.

Din păcate, au trecut peste 500 de zile de când Curtea de Conturi refuză să-şi facă datoria legală, în privinţa Cererii de Verificare Excepţională depuse de consilierii noştri în martie 2007, exact pe aspectele care privesc implicarea finanţelor publice locale în afacerile clubului de fotbal din Copou.

În aceste condiţii, mi-e teamă că, în urma anchetei organelor, în locul celor zece motive de supărare legitimă, suporterii şi contribuabilii ieşeni vor primi … un electrician Păun numai bun de pus pe scaunul electric, pentru sabotaj la nocturna lui Nichita.

Notă: în continuare este ataşat textul Cererii de Verificare Excepţională, care a fost semnată de consilierii noştri locali şi judeţeni şi depusă la Curtea de Conturi Iaşi, încă din luna martie 2007.
Fără nici un efect.





3 comentarii:

Aty Alexandru Mihai spunea...

Nu ne mai mira nimic, inca 4 ani va stagna Iasiul si va avea aceleasi probleme...
Una peste alta, as fi considerat acest incident o intamplare nefericita daca nu s-ar fi intrerupt nocturna pentru zece minute cu doua etape inainte. De ce nu a tras domnul Nichita un semnal de alarma inca de atunci si nu si-a luat masuri de precautie?
Pe langa motivele prezentate de dumneavoastra sunt sigur ca si lucrarea propriu-zisa este facuta de mantuiala. Dubla alimentare? Generator? Poate doar in proiect, ca in realitate sunt nefunctionale. La cum lucreaza EON si Luxten data viitoare cand se va aprinde lumina nu va face fata infrastructura si se va stinge tot Copoul, nu m-as mira sa se intample asa ceva...

Paul spunea...

Nu disperati, domnule senator. contestatarii Dvs. vor primi o lovitura dupa legislative. va multumesc pentru activitatea Dvs. in Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului ca reprezentant al Iasului. Din pacate, niciun candidat din partea PD-L nu ar fi reusit dislocarea PSD la localele din iunie.Nu imi sunteti mai antipatic decat alti lideri PD-L Iasi...
Mult succes in continuare si sanate din belsug!
http://paulsava.blogspot.com/2008/09/esec-total-pentru-pd-l-iasi-comparativ.html

Unknown spunea...

Dl. senator, va asteptam opiniile si informari despre salutara DVS activitate la www.ro-reality.com

Cu stima,
redactia TIMPUL ADEVARULUI
www.ro-reality.com
contact:
0729.334.979
ro.reality@gmail.com
Timpul.adevarului@gmail.com
simonafmonica@yahoo.com