miercuri, 23 aprilie 2008

Pedeapsa divina

Potrivit Legii Alegerilor Locale, o lista de consilieri care nu contine macar o doamna nu poate fi admisa.
Prin urmare, data fiind expirarea termenului de depunere a candidaturilor, orice lista exclusiv masculina este nula si lasa partidul respectiv fara candidati in localitatea respectiva.
Vom depune astazi contestatie, potrivit legii, pentru 19 liste de consilieri, din judet, pentru partidele care nu au respectat aceasta conditie.
Printre acestea, PNL va ramane fara lista de candidati la Consiliul Local A.I. Cuza si Gorban, iar PSD la Valea Seaca.
Daca domnul Fenechiu, in timp ce semna listele de candidati, nu s-ar fi gandit cum sa ma porcaiasca la presa, in miercurea mare, poate ar fi observat incalcarea legii...

6 comentarii:

radu allan spunea...

Domnule Carlan, prevederea legislativa la care va referiti este, in opinia mea, o norma de recomandare...O persoana nu poate fi inclusa pe lista cu propuneri de candidatura impotriva vointei ei...daca in localitatile respective nu au fost doamne care sa isi doreasca sa candideze, ce trebuia sa se intample? Trebuia gasita o femeie care sa fie trecuta acolo doar pentru ca e femeie? Sa inteleg ca asa ati facut dumneavoastra la PD-L? Asadar, includerea femeilor pe listele de candidatura propuse de partidul dumneavoastra s-a facut doar pentru a indeplini o conditie de forma a legii si nu pentru ca au intr-adevar calitati pentru a-si reprezenta comunitatea? Asa vedeti dumneavoastra rolul femeii in politica? Bineinteles, o prevedere legislativa de genul "listele de candidati trebuie intocmite astfel incat sa asigure reprezentarea ambelor sexe" suna foarte bine. Cei care fac legile si intre care va numarati si dumneavoastra ar trebui, insa, sa le faca in asa fel incat sa fie si posibil de pus in practica, respectiv sa acopere toate aspectele realitatii. E o vorba inteleapta din batrani..."daca taceai filosof ramaneai"...nu e cazul de fata pentru ca dumneavoastra dati frecvent cu bata in balta.

Dan Carlan spunea...

Motto: "Listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe." (Legea 67/2004)

Domnule Radu,
retorica dumneavoastra este impresionanta, dar nu tine loc de respectarea legii.
In tarile scandinave exista prevederi ale legii electorale care impun ca, in orice pachet de 3 candidati consecutivi, de pe orice lista, minim unul sa fie de sex feminin.
Prin urmare, simpla reprezentare a unei femei, pe o lista de 17 candidati, nu ar fi o problema chiar insurmontabila.
Daca un presedinte de partid nu reuseste sa convinga o doamna sa se implice in politica, asigurandu-i si loc pe lista, atunci s-ar putea sa aiba o mica problema...

radu allan spunea...

Daca va referiti la societatile occidentale trebuie sa luati in considerare suta de ani pe care o au in fata noastra. Emanciparea femeii nu se poate face fortat. Avem in acest caz un exemplu de forma fara fond. Maiorescu spunea: "forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă, fiindcă nimiceşte un mijloc puternic de cultură. Şi, prin urmare, vom zice: este mai bine să nu facem o şcoală deloc decât să facem o şcoală rea, mai bine să nu facem o pinacotecă deloc decât să o facem lipsită de arta frumoasă; mai bine să nu facem deloc statutele, organizarea, membrii onorarii şi neonoraţi ai unei asociaţiuni decât să le facem fără ca spiritul propriu de asociare să se fi manifestat cu siguranţă în persoanele ce o compun; mai bine să nu facem deloc academii, cu secţiunile lor, cu şedinţele solemne, cu discursurile de recepţiune, cu analele pentru elaborate decât să le facem toate aceste fără maturitatea ştiinţifică ce singură le dă raţiunea de a fi“. Am adoptat astfel de prevederi doar de dragul de a fi ca altii, sarind etape, cu orice pret...O prevedere legislativa care te-ar obliga sa incluzi pe lista femei mi se pare o aberatie...de aceea sustin ca are valoare de recomandare.

Anonim spunea...

Maaaaaaaaaaah ce discutzii
"telegente ,spunetzi-o naibii
p-aia dreapta :

"CUM DRACU SA GASESHTI O MUIERE PE LISTELE UNUI PARTID A CARUI 80% DINTRE MEMBRII STAFF-ului SUNT HOMOSEXUALI-MISOGINI "

Trebuie sa intzelegetzi oameni buni ca singurul BARBAT din PNL este senatorul NORICA NICOLAI care intr-adevar e o muiere apriga , in rest numai homalai care pentru a nu se bunghii lumea din jur ca-s pe invers se tot casatoresc asha la infinit ....cum se prinde nevasta de acasa ca barbatu-i de fapt fetitza ...cum pac divortz shi-o schimba ....bleaaaaaaaaah !

Bibliotecaru spunea...

Listele fără bărbaţi, exclusiv cu femei, sunt OK conform legii? Poate că ar fi fost util să citaţi articolul din legea la care făceaţi referire.

Dan Carlan spunea...

Evident ca "reprezentarea ambelor sexe" inseamna ca nici o lista exclusiv feminina nu este legala.